Actorul american spune că suferă de „orbire facială”, o boală neurologică care îl determină să aibă dificultăți în a-și aminti fețele oamenilor. Starul din Fight Club nu a fost, însă diagnosticat oficial, scrie news.ro.

Brad PittFoto: FOX

Actorul Brad Pitt a declarat într-un nou interviu acordat GQ că suferă de ”orbire facială”, cunoscută şi sub denumirea de prosopagnozie, boală care îi afectează capacitatea de a-şi aminti feţele oamenilor.

Deşi nu a fost diagnosticat oficial, Brad Pitt, în vârstă de 58 de ani, spune că este de părere că suferă de ”orbire facilă”.

”Nimeni nu mă crede! Vreau să întâlnesc o altă persoană (n.r. care suferă de aceeaşi boală)”, a declarat actorul.

Pitt a spus că vrea să-şi amintească oamenii pe care îi întâlneşte şi se teme că lupta lui le-a dat oamenilor impresia că este o persoană retrasă.

Ce este „orbirea facială”

Prosopagnozia este o tulburare neurologică care îi determină pe cei afectaţi să aibă dificultăţi în a-i recunoaşte chiar şi pe membrii familiei sau pe prieteni, potrivit Institutului Naţional de Sănătate. Tratamentul implică dezvoltarea altor strategii de recunoaştere a oamenilor, cum ar fi concentrarea asupra vocii lor.

Unele cercetări arată că boala poate afecta până la 1 din 50 de persoane într-o anumită măsură.

Pitt a mai vorbit despre această afecţiune în 2013, când a declarat pentru revista Esquire că acesta este motivul pentru care petrece atât de mult timp acasă.