Actriţa Amber Heard a făcut, joi, apel la verdictul pronunţat în procesul de defăimare în care s-a judecat cu fostul soţ Johnny Depp, după ce avocații ei nu au reușit să obțină anularea procesului pentru viciu de formă, potrivit Variety.

Amber HeardFoto: Evelyn Hockstein / AP - The Associated Press / Profimedia Images

Actriţa în vârstă de 36 de ani a fost obligată să plătească 10 milioane de dolari vedetei din "Piraţii din Caraibe" care va trebui să îi plătească la rândul lui două milioane, potrivit sentinţei pronunţate la 1 iunie de un tribunal de lângă Washington, notează news.ro.

Avocaţii lui Amber Heard, care nu au reuşit să obţină anularea procesului pentru viciu de formă, şi-au oficializat joi intenţia de a face recurs pe fond.

"Considerăm că instanţa a făcut erori care au împiedicat-o să emită un verdict echitabil şi respectuos cu Primul Amendament” al Constituţiei, care garantează libertatea de exprimare, au explicat purtătorii de cuvânt al acesteia într-un comunicat de presă.

"Ne dăm seama că acest apel va inflama Twitter-ul, dar este un pas necesar pentru a ne asigura că justiţia este făcută”, au adăugat ei.

Cazul Depp versus Heard a fost amplu mediatizat

Bătălia juridică dintre foştii soţi a fost cauzată de un articol publicat de Washington Post în 2018, în care Amber Heard s-a descris drept "o persoană publică care reprezintă violenţa domestică", fără a-şi numi fostul soţ.

Asigurând că acest text i-a distrus reputaţia şi cariera, Johnny Depp, în vârstă de 59 de ani, şi-a dat în judecată fosta soţie pentru defăimare şi a cerut despăgubiri de 50 de milioane de dolari.

Amber Heard a contraatacat şi a cerut dublu. După şase săptămâni de litigii, juraţii de la tribunalul Fairfax au concluzionat că foştii soţi s-au defăimat reciproc, dar au constatat că prejudiciile suferite de Johnny Depp au fost mai mari.

Procesul, care a fost foarte mediatizat şi transmis în direct la televiziune, a fost urmărit de milioane de telespectatori din întreaga lume şi a provocat o explozie de mesaje jignitoare la adresa actriţei pe reţelele de socializare.

Cei doi actori începuseră o relaţie romantică în 2011 şi s-au căsătorit în 2015. Amber Heard a cerut divorţul în 2016, pretinzând că este victima violenţei domestice, pe care Johnny Depp a negat-o mereu.

Ea a renunţat la aceste acuzaţii când divorţul a fost finalizat în 2017.