După ce i-a trimis mii de emailuri în mai puțin de două luni și a bătut chiar la ușa cunoscutei actrițe, un bărbat cu evidente probleme de sănătate mintală a primit de la tribunal un ordin de protecție (Stalking Protection Order – SPO, în engleză) care-l obligă să stea departe de ea timp de cinci ani.

Claire FoyFoto: captura Netflix

Jason Penrose, care a fost însoțit de lucrători din sistemul național britanic de sănătate NHS la audieri, și-a declarat de altfel adresa la centrul medical Highgate Mental Health Centre.

Penrose, care se pare că este totuși „considerat corespunzător pentru ieșire din spital”, i-a trimis un email agentului lui Claire Foy, afirmând că este regizor și producător de filme și dorește ca ea să apară în următorul său film.

Actrița i-a spus agentului că nu-l cunoaște. După aceea, de la 2 noiembrie până la jumătatea lui decembrie el a trimis peste 1.000 de emailuri, i-a contactat sora și a bătut chiar la ușa lui Foy.

Judecătorul Michael Oliver de la Highbury Corner Magistrates Court a spus: „Sunt sigur că dovezile demonstrează că dl. Penrose a comis acte asociate cu hărțuirea (stalking). I-a trimis mii de emailuri doamnei Foy și odată s-a și deplasat la locuința ei. Sunt mulțumit că acest ordin este necesar, din cauza comportamentului repetat și susținut al domnului Penrose, provocat de tulburarea sa mintală în legătură cu doamna Foy, care trebuie protejată în perioada următoare”.

Timp de cinci ani, Penrose are interdicție prin ordin de a o contacta direct sau indirect pe Claire Foy. De asemenea, i se permite accesul în zona Camden în numai cinci cartiere.

Sursa: BBC