Regizorii filmului Batgirl s-au declarat miercuri şocaţi de decizia studioului Warner Bros. de a nu lansa filmul cu supereroi, deşi era aproape finalizat, scrie AFP. Warner Bros Discovery a decis să oprească lungmetrajul, deja filmat, care nu va fi lansat nici în cinematografe, nici pe platforma de streaming HBO Max, notează news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Surse au declarat pentru Variety că decizia de a retrage Batgirl nu are legătură cu calitatea filmului.

Adaptare a aventurilor personajului DC Comics, filmul o avea în prim-plan pe Leslie Grace, alături de Michael Keaton care îmbrăca din nou costumul lui Batman.

"Suntem trişti şi şocaţi de veste. Nu ne vine să credem", au declarat Adil El Arbi şi Bilall Fallah pe Instagram.

"În calitate de regizori, este esenţial ca munca noastră să fie arătată publicului şi, chiar dacă filmul nu era terminat, am fi vrut ca fanii din toată lumea să-l poată vedea şi înţelege", au adăugat cei doi belgieni.

Mare parte din munca de post-producţie, etapă în care sunt adăugate efectele speciale, era deja încheiată.

Batgirl for life

Într-o declaraţie pe contul de Instagram, miercuri, actriţa Leslie Grace s-a arătat "mândră de dragostea, munca şi determinarea pe care toţi actorii incredibili şi echipa neobosită le-au investit în acest film, timp de şapte luni în Scoţia".

"Mă simt binecuvântată că am lucrat printre cei mari şi am avut timp să creez relaţii pentru întreaga viaţă", a adăugat actriţa.

În mesajul lor, regizorii, care au semnat Bad Boys for Life, au adus un omagiu "actorilor fantastici" de pe afişul filmului.

"A fost un privilegiu şi o onoare să faci parte din (universul cinematografic DC), chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp. Batgirl pentru totdeauna", au conchis ei.

Decizia studioului a lăsat industria șocată

Decizia studioului a uimit Hollywood-ul, unde specialiştii din industrie au asigurat că o astfel de anulare este fără precedent pentru o lucrare aproape terminată - şi care a costat atât de mulţi bani, 90 de milioane de dolari.

Batgirl pare a fi o victimă colaterală a unei schimbări de strategie după fuziunea dintre Warner Bros. şi Discovery.

Warner Bros. plănuia să producă filme destinate a fi lansate direct pe platforma HBO Max. Dar, această alegere, justificată în parte de necesitatea de a ocoli cinematografele în plină pandemie de Covid-19, nu a fost unanimă şi studiourile par să fi dat înapoi după fuziunea cu Discovery.

Batgirl ar fi fost considerat prea scump pentru o industrie de streaming care strânge cureaua, dar nu suficient de spectaculoasă pentru marele ecran, condamnându-l să fie retras, potrivit specialiştilor din sector citaţi de Variety.

Serie de decizii stranii la Warner Bros.

Foarte aşteptat de fanii DC Comics, „Batgirl” urma să aducă în ecran pentru prima oară aventurile acestei supereroine. Decizia este cu atât mai dezamăgitoare întrucât alături de Leslie Grace au jucat Brendan Fraser în rolul antagonistului Firefly şi Michael Keaton care a revenit în costumul lui Batman.

Aceasta nu este prima decizie stranie luată de conducerea noului conglomerat media Warner Bros. Discovery, rezultat în urma fuziunii din luna aprilie a companiilor-mamă care dețin Discovery și HBO Max.

Luna trecută HBO Max a decis să șteargă de pe platforma sa o parte semnificativă a conţinutului original produs în Europa, inclusiv în România.

Pe lângă țara noastră au fost vizate de măsură ţările nordice (Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda), Europa Centrală, Ţările de Jos şi Turcia.

Printre serialele românești șterse deja de pe HBO Max se numără Hackerville, „Ruxx” și emisiunea de talente de tip reality show „One True Singer”.

În mod și mai bizar, de pe platformă a fost șters sezonul 3 al popularului serial „Umbre”, deși primele două încă sunt disponibile, potrivit Pagina de Media. Se pare însă că lungmetrajele românești nu au fost deocamdată afectate de decizie.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe noutăți din lumea filmelor și serialelor, pe lângă alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: