Fostul ei partener din „Grease”, John Travolta, Hollywoodul, muzicienii şi liderii australieni o plâng pe Olivia Newton-John, care a murit luni la ferma ei din sudul Californiei, la vârsta de 73 de ani, relatează News.ro.

Olivia Newton-John alaturi de John Travolta in „Grease”Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Newton-John, care a vorbit public despre cancerul ei de sân de la primul diagnostic, în 1992, a murit înconjurată de familie şi prieteni, potrivit unui comunicat postat pe pagina ei de Facebook de soţul ei, John Easterling.

La scurt timp după anunţul familiei ei, omagiile au început să vină de la foştii colegi, de la admiratorii ei. Newton-John a vândut peste 100 de milioane de discuri şi a înregistrat aproape 40 de melodii pe Billboard Hot 100 în timpul celor aproape cinci decenii de carieră muzicală.

Partenerul ei din „Grease”, John Travolta, a postat pe Instagram:

„Draga mea Olivia, ne-ai făcut toată viaţa mult mai bună. Influența ta a fost incredibilă. Te iubesc atât de mult. Ne vedem mai târziu şi vom fi din nou împreună. Sunt al tău din momentul în care te-am văzut şi pentru totdeauna! Danny al tău, John al tău!”.

Regizorul filmului „Grease” Randal Kleiser a declarat pentru The Hollywood Reporter: „Am inima frântă. Era unică în felul ei şi atât de amabilă. Timp de peste patru decenii de prietenie, ea nu a emanat decât dragoste pentru toţi cei pe care i-a întâlnit. Olivia a fost exact aşa cum ţi-ai imaginat-o. Îmi va fi dor de ea pentru totdeauna”.

Val de omagii pentru Olivia Newton-John

Cântăreaţa australiană Kylie Minogue a distribuit, pe Twitter, o fotografie cu ea şi Newton-John la Concertul Royal Bicentennial din 1988.

„De când aveam 10 ani, am iubit-o şi am apreciat-o pe Olivia Newton John. Şi o voi face mereu”, a scris ea. „Ea a fost şi va fi întotdeauna o inspiraţie pentru mine în multe, multe feluri. Cele mai sincere condoleanţe familiei şi celor dragi ei. x ONJ4EVER”.

Premierul australian Anthony Albanese a numit-o „stea” şi „o lumină strălucitoare şi veselă în vieţile noastre”.

Cântăreaţa Dionne Warwick a postat pe Twitter:

„O altă voce îngerească a fost adăugată la Heavenly Choir. Olivia nu numai că a fost o prietenă dragă, ci şi una dintre cele mai drăguţe persoane cu care am avut plăcerea să înregistrez şi să cânt. Cu siguranţă îmi va fi dor de ea. Ea se odihneşte acum în braţele Tatălui Ceresc”.

Regizorul James Gunn a spus că Newton-John a fost „prima lui pasiune adevărată” şi a dezvăluit că a locuit cândva în fosta ei casă din Malibu.

Actorul George Takei a postat pe Twitter:

„Am pierdut o mare artistă în Olivia Newton-John, plecată prea devreme dintre noi la vârsta de 73 de ani. Am încredere că acum se află în marele Xanadu de dincolo. Să ştii că îţi suntem pentru totdeauna devotaţi fără speranţă, Olivia. Odihneşte-te în cântec şi veselie”.

Pe același subiect: