Un al doilea bărbat acuzat că ar fi atacat violent un angajat al cântăreţei americane Lady Gaga pentru a-i fura câinii a fost condamnat joi la şase ani de închisoare de un tribunal din Los Angeles, informează AFP, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lafayette Shon Whaley, în vârstă de 28 de ani, a pledat vinovat pentru tentativă de furt şi a recunoscut că a făcut parte din grupul care a tras asupra lui Ryan Fischer în timp ce acesta plimba cei trei buldogi francezi ai vedetei în Hollywood în februarie 2021.

Imaginile de pe camerele de supraveghere arată doi bărbaţi care ies dintr-un autovehicul din apropierea angajatului cântăreţei, după care trag înspre acesta şi îl împuşcă în piept.

Atacatorii au răpit doi dintre câinii vedetei, Koji şi Gustav, şi au fugit de la faţa locului lăsându-l pe Ryan Fischer prăbuşit la pământ, sângerând. Al treilea câine, Miss Asia, a fugit iniţial după care a revenit şi s-a cuibărit aproape de bărbatul care o plimba.

Lady Gaga, cunoscută pentru hituri precum ''Just Dance'' şi ''Bad Romance'', a oferit o recompensă de 500.000 de dolari pentru găsirea preţioşilor săi buldogi francezi.

Câinii au fost aduşi înapoi de o femeie care a declarat că i-a găsit legaţi de un stâlp. Femeia a fost de asemenea arestată. Potrivit poliţiei, avea o relaţie cu tatăl unuia dintre agresori şi avea rolul de a recupera recompensa în numele acestora.

Sentinţa lui Whaley vine la o săptămână după cea primită de complicele său, Jaylin Keyshawn White, în vârstă de 20 de ani, condamnat la patru ani de închisoare, şi după o a doua arestare a lui James Howard Jackson, de 19 ani.

Jackson, suspectat că ar fi tras asupra lui Ryan Fischer, a fost eliberat pe 6 aprilie, în urma unei erori administrative.