Biroul Federal de Investigații din Statele Unite ale Americii a confirmat că actorul american Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei cu care regizoarea Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal pe platoul de filmare a filmului western „Rust” în urmă cu aproape un an.

Alec BaldwinFoto: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

La zece luni de când directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împuşcată accidental pe platourile de filmare la westernul „Rust”, o investigaţie FBI confirmă faptul că actorul Alec Baldwin a apăsat într-adevăr pe trăgaciul armei.

Potrivit acestui raport, dezvăluit de postul american ABC, citat de news.ro, un revolver „funcţional nu poate fi folosit fără să fie apăsat trăgaciul”.

În decembrie 2021, Alec Baldwin asigurase că nu a apăsat pe trăgaciul revolverului pe care îl avea în mână când Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal pe platoul de filmare la „Rust”, un western al cărui producător este şi el.

„Trăgaciul nu a fost apăsat. Eu nu am apăsat pe trăgaci", a spus el în interviul acordat ABC, înainte de a adăuga că „habar nu avea” cum ar fi putut ca pistolul să aibă muniţie adevărată.

„N-aş îndrepta niciodată o armă spre cineva apăsând pe trăgaci. Niciodată”, a susţinut Alec Baldwin.

Potrivit raportului FBI, autorităţile din New Mexico au declarat moartea Halynei Hutchins drept „accident”.