Creatorul de modă Giorgio Armani și alte zeci de persoane au fost nevoite să își părăsească vilele de vacanță în timpul nopții, în timp ce pompierii se străduiau să stingă un incendiu de vegetație izbucnit pe insula siciliană Pantelleria, informează DPA și publicația Wanted in Rome.

Designerul de modă Giorgio ArmaniFoto: Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia

Designerul Giorgio Armani a fost nevoit să îşi părăsească vila de pe coasta estică a insulei, populară în rândul celebrităţilor. El şi invitaţii săi au plecat la bordul iahtului său miercuri noaptea târziu, potrivit relatărilor apărute în presă.

Oficialii au declarat joi că două avioane de pompieri şi mai multe unităţi de stingere a incendiilor se luptau încă cu flăcările pe această insulă, situată între Tunisia şi Sicilia, scrie Agerpres.

Incendiul de vegetaţie a izbucnit miercuri seara târziu, iar până în prezent se pare că nu există victime, a precizat joi departamentul de pompieri.

Au ars însă unele acoperişuri din lemn şi cabane, alături de zone împădurite, potrivit agenţiei siciliene de protecţie civilă.

"Vântul şi flăcările se diminuează, ce a fost mai rău pare să fi trecut", a declarat primarul din Pantelleria, Vincenzo Campo, pentru agenţia de presă ANSA.

Focare au izbucnit în cel puţin două locaţii aflate la câteva sute de metri una de alta şi au fost alimentate de vânt, au declarat autorităţile.

Procuratura a început să investigheze cauza incendiului, neexcluzând încă acţiunea umană sau neglijenţa.