Actrița britanică Kate Winslet a fost internată în spital după ce a suferit un accident în timpul unor filmări ce au loc în Croația, relatează Deadline.

Kate WinsletFoto: Rich Fury / Getty images / Profimedia

Winslet, care în 2009 a câștigat Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol principal pentru interpretarea din filmul The Reader, a suferit o căzătură pe platourile de filmare ale lungmetrajului Lee dar se simte bine.

„Kate a alunecat și a fost dusă la spital ca măsură de precauție cerută de echipa de producție. Ea este bine și va relua filmările săptămâna aceasta, conform planurilor”, a afirmat un reprezentant al actriței într-un comunicat remis jurnaliștilor de la Deadline.

Actrița britanică a fost aleasă anul acesta să joace în viitorul lungmetraj despre Elizabeth „Lee” Miller, o corespondentă de război din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Despre ce va fi „Lee”, viitorul film în care joacă Kate Winslett

O dramă istorică, filmul va spune povestea jurnalistei care și-a început cariera ca fotograf pentru revista Vogue înainte de a se muta la Paris și deveni ulterior corespondentă de război.

Miller a scris despre război de pe primele linii ale frontului Aliaților, consemnând atrocitățile comise de Germania nazistă împotriva evreilor, fiind de față și la eliberarea notoriului lagăr de concentrare Buchenwald din Germania.

Înainte de Ziua-Z când aliații au debarcat în Franța, ea a relatat despre „Blitz” campania sistematică a forțelor aeriene germane de a bombarda orașele din Marea Britanie între 1940 și 1941.

Actorii Marion Cotillard, Jude Law, Josh O’Connor și Andrea Riseborough vor juca de asemenea în filmul care deocamdată nu are o dată de lansare în cinematografe.

Într-un interviu care a stârnit furori, Kate Winslet a dezvăluit vara trecută că a refuzat editarea unei scene de sex pentru serialul HBO „Mare of Easttown” pentru a-i ascunde burta.

Anterior ea a dezvăluit și unul dintre cele mai mari regrete ale carierei sale, faptul că a acceptat să colaboreze cu doi dintre cei mai controversați regizori de la Hollywood din cauza acuzațiilor de abuz sexual care li s-au adus de-a lungul anilor.