Versiunea cu reclame a serviciul de streaming american se va numi „Netflix Basic with Ads” şi va fi disponibilă într-un număr limitat de ţări din luna noiembrie, potrivit News.ro.

NetflixFoto: Bekir Ugur / Dreamstime

Abonamentul Basic with Ads va fi disponibil din 3 noiembrie în Statele Unite, Australia, Brazilia, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Coreea, Mexic, Spania şi Regatul Unit, anunţă Netflix.

Preţul acestuia diferă de la ţară la ţară. În SUA va costa 7 dolari pe lună, iar în Italia, de exemplu, abonamentul va fi 5,5 euro pe lună.

Oficialii companiei lasă de înţeles, însă, că şi acesta ar putea fi scumpit la un moment dat, la fel cum compania a procedat deja de mai multe ori cu celelalte abonamente.

Utilizatorii vor trebui să suporte 4-5 minute de reclame pe oră. Reclamele vor avea undeva între 15 şi 30 de secunde.

Versiunea cu reclame va avea, însă, mai multe neajunsuri. În primul rând, nu întreaga librărie de conţinut a Netflix va fi disponibilă. Compania spune că negociază în acest sens cu deţinătorii drepturilor.

În al doilea rând, calitatea de vizionare va fi limitată la HD (720p). În fine, abonaţii la această versiune nu vor putea face download pentru a viziona offline conţinutul.

foto: Dreamstime