Cântăreața columbiană Shakira a anunțat lansarea unui nou cântec care se numește „Monotonia” prin care pare să îl critice pe fostul iubit, Gerard Pique. Videoclipul piesei de pe YouTube a înregistrat peste 14 milioane de vizualizări în mai puțin de 24 de ore de la lansare.

Shakira își ține inima rănită în mână în cel mai recent clip lansat de starul columbian după despărțirea de Gerard PiqueFoto: Ace Ent / Planet / Profimedia

Vedeta columbiană a anunțat pe Facebook lansarea noului cântec și al videoclipului postând o poză cu ea cu un afiș în spatele ei în care apar inimi însângerate.

Shakira pare că își canalizează toate emoțiile în noua piesa intitulată „Monotonia”, aceasta fiind plină de referiri la „narcisismul" și la atitudinea "rece ca de Crăciun" a unui bărbat, potrivit US Magazine.

Videoclipul piesei bachata pe care Shakira a înregistrat-o împreună cu rapperul portorican. Ozuna este regizat chiar de starul columbian și de Jaume de la Iguana.

Clipul noului hit pare că reflectă durerea unei femei care suferă din dragoste.

Acesta a fost filmat în Spania, potrivit publicației Pitchfork, și începe cu Shakira îmbrăcată lejer, cu haine de casă, într-un supermarket în timp ce desface o pungă de chipsuri și începe să îi mănânce, un gest pe care oamenii adesea îl fac când suferă și își caută alinarea în mâncare nesănătoasă.

Apoi rapperul portorican o spulberă cu o bazooka, scoțându-i inima din piept pe care încearcă apoi să o protejeze.

În refrenul melodiei pare că încearcă să găsească un vinovat pentru despărțire, indicând principalul motiv plictiseala, disculpându-i pe cei doi iubiți.

Cu toate acestea, alte versuri ale piesei pare care că îl încriminează pe bărbat, pe care îl acuză că a uitat tot ce a fost între ei, un reproș pe care foștii parteneri îl fac deseori: ”Dintr-o dată nu mai erai la fel/ M-ai părăsit din cauza narcisismului tău / Ai uitat ce am fost odată.”

La finalul piesei Shakira spune că e mai bine că s-au despărțit pentru că se iubește mai mult pe sine și este un sfârșit necesar.

Despărțirea a fost „incredibil de dificilă”

La începutul lunii iunie, cuplul a confirmat oficial că a decis să se despartă, lucru care a fost "incredibil de dificil" pentru întreaga familie, a mărturisit Shakira, care are doi copii împreună cu Pique, Milan de 9 ani și Sasha în vârstă de 7 ani.

Cântăreața columbiană și starul Barcelonei au avut o relație de 11 ani. S-au întâlnit cu puțin timp înainte de Cupa Mondială din Africa de Sud din 2010, când a apărut videoclipul pentru „Waka Waka (This Time for Africa)” al Shakirei, melodia oficială a turneului.

De atunci, ei doi au format un cuplu, cu anumite perioade de pauză, din cauza unor presupuse aventuri ale fotbalistului.

Este foarte greu să vorbesc despre asta, mai ales că este prima dată când am abordat această situație într-un interviu", a spus Shakira pentru Elle Magazine.

"Am rămas tăcută și am încercat doar să procesez totul", un lucru pe care îl spune, de altfel, și în noul hit „Monotonia”.