La New York, un juriu format din 12 persoane a răspuns negativ atunci când a fost întrebat dacă Anthony Rapp, care a depus plângerea în 2020, a demonstrat că "Kevin Spacey i-a atins părțile intime" în mai 1986, la o petrecere pe care o dădea în apartamentul său din New York, potrivit AFP.

Kevin SpaceyFoto: Yuki IWAMURA / AFP / Profimedia

Rapp, care joacă în serialul "Star Trek: Discovery", avea atunci 14 ani, în timp ce Kevin Spacey avea 26 de ani. La acea vreme, amândoi jucau pe Broadway, la New York, în două spectacole diferite.

Juriul a ajuns la o decizie după o scurtă deliberare, respingând cererile lui Rapp, în vârstă de 50 de ani, care cerea daune de 40 de milioane de dolari.

La scurt timp după citirea verdictului, Kevin Spacey a părăsit sala de judecată, urcând în spatele unei mașini negre, fără a face declarații jurnaliștilor.

Cazul, dezvăluit la sfârșitul lunii octombrie 2017, chiar la începutul fenomenului #metoo de eliberare a discursului privind violența sexuală, fusese urmat de alte acuzații de agresiuni sexuale la adresa actorului, ceea ce i-a provocat acestuia o marginalizare în lumea divertismentului.

Actorul, care a jucat rolul unui politician dispus să facă orice pentru a obține puterea la Washington, în serialul de succes al Netflix "House of Cards", are în continuare probleme legale.

Actorul în vârstă de 63 de ani este încă judecat pentru agresiuni sexuale asupra a trei bărbați între martie 2005 și aprilie 2013, când era director al unui teatru londonez, și pentru care a pledat nevinovat în iulie anul trecut.