Taylor Swift a intrat, luni, în istoria muzicii, devenind primul artist care a acaparat simultan toate cele zece locuri din topul melodiilor din SUA, după lansarea albumului său "Midnights", transmite AFP și News.ro.

Taylor Swift la gala premiilor MTV Video Music AwardsFoto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

Situaţia a făcut ca piesa ei "Anti-Hero" să se lanseze pe primul loc în Billboard Hot 100.

Este pentru prima dată în istoria de 64 de ani a clasamentului când un singur artist a revendicat întregul top 10, a precizat Billboard.

Ultimul artist care s-a apropiat a fost Drake, care a ocupat nouă dintre cele mai râvnite locuri în septembrie 2021.

Swift şi-a lansat mult-aşteptatul album "Midnights" pe 21 octombrie, debutând, de asemenea, pe primul loc în topul Billboard, cu cea mai mare săptămână pentru o lansare de la "25" al lui Adele, în 2015.

Lansarea celui de-al zecelea album al lui Swift a blocat Spotify timp de câteva ore, dar "Midnights" a stabilit totuşi un record ca fiind cel mai difuzat album într-o zi, potrivit platformei.

Cele 13 melodii ale albumului spun "povestea a 13 nopţi nedormite împrăştiate de-a lungul vieţii mele", a declarat Swift.

Împreună, ele formează "o imagine completă a intensităţii acestei ore mistificatoare şi nebuneşti".

Ultimul album al lui Swift o arată revenind la pop şi amintindu-şi de unele dintre primele sale hituri, după ce două albume pandemice, "Folklore" şi "Evermore", s-au aplecat spre folk.

De asemenea, pică în momentul în care artista de 32 de ani a obţinut un succes răsunător, deoarece îşi respectă promisiunea de a reînregistra primele şase albume pentru a putea controla drepturile asupra lor.

Ea a lansat până acum două reînregistrări din cele şase albume ale sale: "Fearless" şi "Red".

Swift mai are încă patru, după ce i s-a permis prin contract să înceapă acest proces în noiembrie 2020.