Selectarea următoarei producții pe care vrei s-o urmărești poate fi un proces plictisitor pe Netflix, având în vedere imensitatea ofertei de pe ecran atunci când deschizi platforma – mai ales dacă ai doar anumite genuri preferate.

Filme de acțiuneFoto: captura Netflix

Dar există o metodă pentru a filtra oferta Netflix până la genul pe care-l cauți: codurile Netflix. În loc să accepți pasiv doar din ce-ți sugerează algoritmul pe baza vizionărilor tale anterioare, învață să folosești codurile pentru a alege subiectul următorului popas în fața televizorului.

Ce sunt codurile Netflix?

Codurile sunt bazate pe un sistem numeric care corespunde unui anumit gen sau subgen, pe care îl folosește algoritmul pentru a clasifica și oferi recomandări.

De exemplu, în loc să derulezi prin „Horror”, poți căuta în „Small Town Scares / Groază în orașe mici” (81496215) pentru rezultate mai precise.

Iar la „Thrillere” sunt 13 subgenuri, de la filme clasice sau de acțiune, până la supranaturale. Până acum, Netflix are cam 36.000 de coduri. Dar notați că pot fi folosite doar pe website și nu pe televizor.

Cum sunt create codurile Netflix?

Platforma își clasifică filmele și serialele printr-o combinație de inteligență umană și artificială. Cu alte cuvinte, Netflix are o mulțime de angajați care văd, evaluează și marchează producțiile ca să obțină metadate: finalurile filmelor, subiectele, locurile de desfășurare, principalele personaje și altele.

Nu-i o surpriză că volumul de date a devenit uriaș, obligându-i pe ingineri să intervină. Prin magia algoritmilor, au fost împărțite în zeci de mii de diferite microgenuri pentru o mai bună precizie a căutării.

Cum funcționează

Cea mai simplă cale este pe pagina de internet a codurilor. Iată cum:

1.Deschideți netflix-codes.com pe calculator sau mobil

2.Găsiți genul sau subgenul în care vreți să explorați

3.Dați click pe codul genului sau subgenului ales

4.Dacă sunteți pe un dispozitiv cu Netflix instalat, aplicația vă va duce direct în genul sau subgenul ales. Dacă nu este instalată aplicația, se va deschide Netflix prin browser și veți vedea filmele și serialele disponibile

5.Dați click pe titlul pe care vreți să-l vizionați – sau îl memorați și îl căutați apoi pe televizor pemtru o vizionare mai confortabilă

Succes! Sau salvați articolul pentru weekend...

Surse: CNET, Netflix-codes.com