George Clooney și trupa rock irlandeză U2 s-au numărat printre celebritățile premiate duminică la Kennedy Center, cea mai prestigioasă distincție culturală din Washington, în prezența președintelui Joe Biden, transmite AFP.

George Clooney și formația U2, premiați la Kennedy Center HonorsFoto: Pool/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mai multe vedete de la Hollywood şi personalităţi din Washington au sărbătorit, de asemenea, cariera marii cântăreţe soul Gladys Knight, a dirijoarei şi compozitoarei de origine cubaneză Tania Leon şi a cântăreţei evanghelice de gospel Amy Grant , la cea de-a 45-a ediţie a galei, scrie AFP.

Joe Biden şi soţia sa Jill, precum şi vicepreşedintele Kamala Harris şi soţul ei Douglas Emhoff, au participat la această ceremonie în marele centru cultural al capitalei americane, pe care fostul preşedinte Donald Trump, foarte nepopular în lumea culturii americane, l-a ocolit pe parcursul mandatului său.

O serie de vedete au urcat pe scena Centrului Kennedy pentru a aduce un omagiu celor premiați duminică, care au asistat anterior la o recepţie privată la Casa Albă cu Biden şi câţiva invitaţi aleşi, a doua zi după o cină la Departamentul de Stat, în prezenţa şefului diplomaţiei americane Antony Blinken.

Gala va fi difuzată pe posturile americane de televiziune la 28 decembrie.

George Clooney: Este o onoare

Actorul premiat cu Oscar George Clooney, 61 de ani, şi soţia sa Amal, avocata specializată în apărarea drepturilor omului, au fost aşteptaţi anul acesta pe covorul roşu. Starul din filmul "Ocean's Eleven" şi din "Batman and Robin", care a realizat şi produs mai multe filme, s-a declarat onorat.

"Eu, care am crescut într-un orăşel din Kentucky, nu mi-am imaginat niciodată că voi fi aşezat într-o zi pe balconul celor omagiaţi ai Centrului Kennedy”, a spus el într-un comunicat de presă. "A fi menţionat alături de restul acestor artişti incredibili este o onoare".

Supranumită "împărăteasa muzicii soul", Gladys Knight, 78 de ani, s-a declarat "infinit emoţionată". "Ataşamentul Centrului Kennedy pentru artă este fără echivalent şi sunt foarte recunoscătoare", a adăugat ea.

Trupa U2 a vândut peste 170 de milioane de albume în întreaga lume

Cântăreţul şi filantropul Bono şi grupul său U2, care au vândut 170 de milioane de albume în toată lumea, au fost răsplătiți pentru melodiile lor emblematice precum "Sunday Bloody Sunday", "Desire" şi "With or without you".

Laureata premiului Pulitzer în muzică pentru opera sa "Stride", Tania Leon, 79 de ani, este cunoscută pentru compoziţiile ei inovatoare şi puternice, care combină muzica clasică şi ritmurile cubaneze, precum şi muzica de cameră.

Amy Grant, 62 de ani, a fost prima cântăreaţă de muzică creştină care a obţinut un disc de platină şi şase premii Grammy. Prima vedetă a muzicii creştine care a fost recunoscută de Centrul Kennedy, ea a spus că "niciodată în visele ei cele mai nebuneşti" nu s-a gândit să primească premiul.

"De-a lungul anilor, i-am văzut pe mulţi dintre eroii mei celebraţi de colegii lor artişti, mereu emoţionaţi de capacitatea filmelor şi a muzicii de a ne aduce împreună şi de a găsi în noi ce e mai bun”, a spus ea. „Vă mulţumesc că ați lărgit cercul pentru noi toţi”. (sursă news.ro)