Un bărbat care a agresat violent un angajat al cântăreţei americane Lady Gaga pentru a răpi câinii vedetei a fost condamnat luni la 21 de ani de închisoare, după ce a pledat vinovat de tentativă de omor, scrie news.ro.

Lady GagaFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

James Howard Jackson, 20 de ani, a recunoscut că a făcut parte din grupul care l-a împuşcat pe Ryan Fischer în timp ce îi plimba pe cei trei buldogi francezi ai cântăreţei la Hollywood, în februarie 2021, potrivit AFP.

„Un acord de recunoaştere a vinovăţiei îl face responsabil pe James Howard Jackson de comiterea unui act violent şi fără inimă şi face dreptate victimelor noastre", se arată într-un comunicat al procurorului districtual.

Imaginile de pe camerele de supraveghere au arătat doi bărbaţi care coborau dintr-o maşină în apropierea angajatului cântăreţei, înainte de a-l împuşca în piept.

Indivizii au răpit apoi doi dintre câini, Koji şi Gustav, fugind şi lăsându-l pe Ryan Fischer la pământ, sângerând. Al treilea câine, Miss Asia, a fugit, dar apoi s-a întors să se ghemuiască lângă cel care o plimba.

Ryan Fischer a dezvăluit pe Instagram că a suferit leziuni pulmonare în urma atacului.

Lady Gaga, cunoscută pentru melodiile "Just Dance" sau "Bad Romance", a oferit o recompensă de 500.000 de dolari pentru recuperarea preţioaselor sale animale de companie.

O femeie i-a adus înapoi, pretinzând că i-a găsit legaţi de un stâlp, înainte de a fi arestată. Potrivit poliţiei, ea avea o relaţie cu tatăl unuia dintre atacatori şi fusese responsabilă de colectarea recompensei în numele lor.

James Howard Jackson a fost eliberat la 6 aprilie ca urmare a unei erori administrative, apoi arestat din nou patru luni mai târziu.

Această sentinţă vine după aceea a complicilor săi, Jaylin Keyshawn White, 20 de ani, condamnat la patru ani de închisoare şi Lafayette Shon Whaley, 28 de ani, condamnat la şase ani de închisoare.