Întâlnirea lor pe Instagram și apoi povestea lor de dragoste sub ochiul necruțător al paparazzilor: Harry și Meghan își dezvăluie „adevărul”lor într-un documentar și, mai ales, își reglează conturile cu tabloidele britanice, acuzate că i-au „distrus” așa cum au făcut-o cu Diana, potrivit AFP.

Printul Harry si Meghan Markle vor avea un documentar despre ei pe NetflixFoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

La aproape trei ani de la ruptura lor șocantă cu monarhia și la trei luni de la urcarea pe tron a regelui Charles al III-lea, „Harry & Meghan”, așteptat cu nerăbdare în Regatul Unit, readuce în prim-plan o criză în urma căreia regalitatea britanică a fost acuzată că nu a acceptat-o niciodată în sânul ei pe actrița americană, metisă și divorțată.

În timp ce ultimele trei episoade de joia viitoare vor fi probabil mai riscante pentru familia regală, cu povestea plecării lor în California, cele trei episoade deja disponibile îi menajează relativ, limitându-se la câteva lovituri voalate, și se concentrează pe începutul relației de dragoste dintre ducele și ducesa de Sussex, până la nunta lor din 2018.

Serialul plonjează în intimitatea lor: cum s-au cunoscut pe Instagram, prima lor întâlnire, prima lor excursie în tabără în Botswana, prima lor cină surprinzător de formală cu fratele mai mare al lui Harry, William, și soția sa Kate, întâlnirea lui Meghan cu regretata Elisabeta a II-a, când nu a putut face o reverență.

„Exploatare și corupție”

Mai presus de toate, îi oferă lui Harry ocazia de a ataca tabloidele britanice, care au devenit rapid ostile față de „ducesa temperamentală” preferând-o pe Kate.

„Este de datoria mea să expun această exploatare și corupție în mass-media noastră”, a declarat Harry de pe aeroportul Heathrow din Londra, înainte de a părăsi Marea Britanie în 2020.

Cuplul a criticat metodele tabloidelor, care au scrutat fiecare mișcare a lui Meghan și i-au hărțuit familia și prietenii.

Prințul în vârstă de 38 de ani a declarat că soția sa este „foarte asemănătoare” cu mama sa, Diana, care a murit la Paris într-un accident de mașină în 1997, după ce a fost vânată de paparazzi la scurt timp după divorțul de Charles. „Să văd o altă femeie pe care o iubesc trecând prin această frenezie, este greu. Este vânătorul împotriva prăzii.”, spune el

„Indiferent cât de mult m-am străduit, cât de bine m-am comportat, ce am făcut, întotdeauna au găsit o cale să mă distrugă”, spune Meghan, în vârstă de 41 de ani.

Documentarul folosește un fragment din interviul Dianei din 1995, pe care William a cerut să nu mai fie difuzat niciodată.

Memoriile vor veni

De la plecarea ei, cuplul, care are doi copii mici, a fost extrem de nepopular în Marea Britanie, fiind adesea prezentat ca fiind ipocrit, criticând atenția mediatică, dar câștigând milioane de dolari prin monetizarea mărturisirilor lor.

După documentarul difuzat pe Netflix, Harry urmează să își lanseze cartea de memorii „Rezervă” (Spare) la începutul lunii ianuarie.