Actriţa Amber Heard a anunţat că a semnat un acord pentru a pune capăt procedurii de recurs în cadrul procesului intentat pentru defăimare în Statele Unite fostului ei soţ, Johnny Depp. Ea a acceptat să-i plătească actorului un milion de dolari, conform AFP.

Amber HeardFoto: Evelyn Hockstein / AP - The Associated Press / Profimedia Images
  • „După o îndelungată reflectare, am luat dificila decizie de a încheia un acord”, a scris actriţa pe Instagram, fără să precizeze termenii financiari ai acordului.

„Mi-am pierdut încrederea în sistemul judiciar american”

Amber Heard, în vârstă de 36 de ani, a făcut iniţial recurs la verdictul pronunţat în luna iunie, care o condamna să îi plătească despăgubiri de 10 milioane de dolari fostului ei soţ, care, la rândul lui, trebuia să îi achite despăgubiri de 2 milioane de dolari.

  • „Am luat această decizie după ce mi-am pierdut încrederea în sistemul judiciar american, în cadrul căruia mărturia mea publică a fost utilizată ca o formă de divertisment şi a dat apă la moară reţelelor de socializare”, a declarat actriţa americană, scrie Agerpres, citând AFP.

„Plata de un milion de dolari arată că doamna Heard recunoaşte concluziile”

Avocaţii lui Johnny Depp, în vârstă de 59 de ani, au salutat luni încheierea acestui acord.

  • „Suntem încântaţi să încheiem oficial acest capitol dureros pentru domnul Depp, care a indicat clar pe tot parcursul acestui proces că prioritatea sa era să scoată la iveală adevărul.
  • Decizia unanimă a juriului şi hotărârea care a rezultat în favoarea domnului Depp împotriva doamnei Heard rămân în vigoare. Plata de un milion de dolari - pe care domnul Depp s-a angajat să o doneze în scopuri caritabile, ceea ce va şi face - arată că doamna Heard recunoaşte concluziile”, au transmis avocaţii Benjamin Chew şi Camille Vasquez.

Cazul pe scurt

Bătălia judiciară dintre cei doi foşti soţi a avut la bază un editorial publicat în The Washington Post în 2018, în care Amber Heard s-a descris drept „o personalitate publică reprezentând violenţele conjugale”, fără să îl numească în mod expres pe soţul ei din acea vreme.

Afirmând că acel text i-a distrus reputaţia şi cariera, Johnny Depp, în vârstă de 59 de ani, a dat-o în judecată pe fosta lui soţie într-un proces în care starul hollywoodian a cerut despăgubiri de 50 de milioane de dolari. Amber Heard a contraatacat şi a deschis un proces în oglindă, solicitând despăgubiri cu o valoare dublă.

După şase săptămâni de dezbateri, juraţii de la Tribunalul din Fairfax, un oraş de la periferia Washingtonului, au ajuns la concluzia că cei doi foşti soţi s-au defăimat reciproc, dar au estimat că prejudiciile suferite de Johnny Depp au fost mai mari.

Procesul, ultra-mediatizat şi difuzat în direct de posturile TV americane, a fost urmărit de milioane de telespectatori din lumea întreagă şi a provocat un val de mesaje ostile la adresa actriţei Amber Heard pe reţelele de socializare.