Jurnalista Barbara Walters, realizatoare a numeroase interviuri şi prezentatoare de programe, prima femeie care a devenit superstar al ştirilor TV din SUA, cu o carieră remarcabilă, a murit la vârsta de 93 de ani, conform The Guardian.

Barbara WaltersFoto: Captura

Moartea lui Walters a fost anunţată de ABC.

Câștigătoare a 12 premii Emmy

De-a lungul a aproape patru decenii la ABC şi înainte de asta la NBC, interviurile exclusive ale lui Walters cu lideri, regi și oameni din industria entertainmentului i-au adus statutul de celebritate, scrie News.ro. Walters a intervievat o serie de lideri mondiali, inclusiv Fidel Castro, Margaret Thatcher, Muammar Gaddafi, Saddam Hussein şi fiecare preşedinte şi primă doamnă a SUA de la Richard şi Pat Nixon.

Ea a câştigat 12 premii Emmy, dintre care 11 în timp ce era la ABC News, a transmis reţeaua de televiziune.

Walter şi-a început cariera ca jurnalist la emisiunea The Today Show de la NBC în anii '60. A fost prima prezentatoare de ştiri de reţea, alături de Harry Reasoner, cu un salariu anual fără precedent, de 1 milion de dolari, care a atras suspiciuni şi critici.

Ea era naturală în faţa camerei mai ales când punea întrebări speciale. „Nu mi-e frică atunci când fac un interviu, nu mă tem”, declara Walters pentru Associated Press în 2008.

Oprah Winfrey: Fără ea nu aş fi existat nici eu şi nici orice altă femeie pe care o vedeţi la ştiri

Oprah Winfrey a reacţionat afirmând că fără Barbara Walters nu ar fi existat nici ea şi nici orice altă femeie care poate fi văzută la ştiri. Arianna Huffington a vorbit despre Walters ca despre „o legendă şi o deschizătoare de drumuri care a avut un impact uriaş asupra jurnalismului”.

  • „Fără Barbara Walters n-aş fi existat eu şi nicio altă femeie pe care o vedeţi la ştirile de seară, de dimineaţă şi de zi cu zi. Ea a fost într-adevăr o deschizătoare de drumuri. Am făcut prima mea audiţie la televizor cu ea în minte tot timpul”, a scris Oprah Winfrey pe Facebook, declarându-se recunoscătoare că a cunoscut-o pe Walters.

Oprah Winfrey a postat şi o fotografie alături de Barbara Walters.

Şi Arianna Huffington a vorbit despre Walters ca despre un deschizător de drumuri.

  • „Barbara Walters a murit în această seară, la locuinţa ei din New York. O legendă şi o deschizătoare de drumuri care a avut un impact uriaş asupra jurnalismului şi asupra culturii noastre. La nivel personal, sunt plină de recunoştinţă pentru rolul important pe care Barbara l-a jucat în viaţa mea, inclusiv în calitate de naşă iubită a fiicei mele celei mai mari. Ea a fost acolo pentru mine în momentele importante şi în cele private. Îmi voi aminti pentru totdeauna această zi la botezul Christinei. te iubesc Barbara!”, a scris ea, postând o fotografie.