Oficialii din New Mexico intenționează să anunțe joi dacă vor continua urmărirea penală împotriva lui Alec Baldwin sau a altor persoane în cazul împușcării fatale a unui operator de filmare pe platoul de filmare al filmului western „Rust”, potrivit Reuters.

Alec BaldwinFoto: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Procurorul primului district judiciar din New Mexico, Mary Carmack-Altwies, și procurorul special Andrea Reeb își vor anunța decizia la ora 9.00 (1600 GMT), potrivit unui comunicat emis miercuri.

Halyna Hutchins a fost ucisă, iar regizorul Joel Souza a fost rănit când un pistol pe care Baldwin îl folosea în timpul unei repetiții în octombrie 2021 a tras un glonț real. Filmul era filmat la Bonanza Creek Ranch, în afara orașului Santa Fe, New Mexico.

Actorul din „30 Rock” și „Saturday Night Live”, care a fost și producător la „Rust”, a negat responsabilitatea pentru armele cu muniție reală.

Baldwin a declarat că i s-a spus că arma era „rece”, un termen din industrie care înseamnă că poate fi folosită în siguranță, și că nu el a apăsat pe trăgaci. El a dat în judecată membrii echipei pentru neglijență.

Un test medico-legal al FBI asupra revolverului cu o singură acțiune pe care Baldwin îl folosea a constatat că acesta „funcționa normal” și că nu ar fi tras fără ca trăgaciul să fie apăsat.

Biroul medicului legist din New Mexico a declarat că împușcătura a fost un accident, afirmând că arma nu pare să fi fost încărcată în mod deliberat cu un glonț real. Autoritățile au încercat să determine cum a ajuns un glonț real pe platoul de filmare.

Familia lui Hutchins a soluționat anul trecut un proces împotriva lui Baldwin și a altor producători. Conform acordului, filmările la filmul cu buget redus urmează să fie reluate luna aceasta, soțul lui Hutchins fiind producător executiv.