Cântărețul canadian Justin Bieber a vândut drepturile asupra catalogului său muzical către Hipgnosis pentru 200 de milioane de dolari, fiind cel mai recent dintr-o lungă serie de artiști, precum Bob Dylan și Bruce Springsteen, care au renunțat la repertoriul lor profitabil pentru bani, potrivit AFP.

Justin Bieber a concertat în BraziliaFoto: msb / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Hipgnosis, o companie britanică specializată în gestionarea fondurilor muzicale, o adaugă pe vedeta de 28 de ani în portofoliul său, care include deja artiști precum Leonard, Shakira și Red Hot Chilli Peppers.

„Hipgnosis a achiziționat întreaga cotă-parte a drepturilor de autor ale lui Justin Bieber (inclusiv cota-parte a autorului din performanță) și drepturile conexe pentru întregul său catalog”, a anunțat compania, fără a preciza însă valoarea tranzacției.

Repertoriul include peste 290 de piese lansate înainte de 31 decembrie 2021, inclusiv cele mai mari hituri ale sale „Baby”, „Sorry” și „Love Yourself”, pentru care Hipgnosis va primi acum drepturile de autor atunci când piesele vor fi lansate.

Wall Street Journal evocase în decembrie o sumă de aproximativ 200 de milioane de dolari, confirmată marți pentru AFP de o sursă apropiată dosarului.