Psihologul american Lloyd Morrisett, cofondator al popularei emisiuni educative de televiziune Sesame Street, urmărită de milioane de copii din întreaga lume, a murit la vârsta de 93 de ani, informează DPA.

Lloyd MorrisettFoto: CNP / ddp USA / Profimedia

Psihologul a fost elogiat pentru „moştenirea monumentală şi indisolubilă” lăsată în rândul mai multor generaţii de copii din întreaga lume, notează Agerpres.

Morrisett a fost unul dintre pionierii folosirii tehnologiei în sprijinul educaţiei şi ar fi fost primul care s-a gândit să utilizeze televiziunea pentru a-i învăţa pe copiii de vârstă mică abilităţi de bază.

Decesul lui a fost anunţat marţi în cadrul Sesame Workshop, fără a fi oferite alte detalii.

„Sesame Workshop deplânge moartea stimatului şi iubitului nostru cofondator, doctor Lloyd N Morrisett, care s-a stins la vârsta de 93 de ani”, se spune într-un comunicat publicat pe pagina de Twitter a emisiunii.

„Membru onorific de o perioadă îndelungată, Lloyd lasă în urma sa o moştenire monumentală şi indisolubilă în rândul mai multor generaţii de copii din întreaga lume, iar Sesame Street este doar cel mai vizibil tribut adus unei vieţi de muncă şi de impact pe termen lung”, se mai menţionează în comunicat.

„Lider inteligent, grijuliu şi, mai presus de toate, generos al Workshop-ului timp de mai multe decenii, Lloyd a fost fascinat de puterea tehnologiei, reflectând constant la noi modalităţi pe care le-ar putea folosi în scopul educaţiei”, se mai spune în text.

Lloyd Morrisett a vrut să-i învețe pe cei mici abilități de bază

„Fără Lloyd Morrisett nu ar exista Sesame Street”, a punctat Joan Ganz Cooney, cofondatoarea emisiunii şi prietenă apropiată a lui Morrisett, citată în comunicat.

„El a venit pentru prima dată cu ideea de a folosi televiziunea pentru a-i învăţa pe preşcolari abilităţi de bază, cum ar fi literele sau numerele.”

„Mi-a fost un partener de încredere şi un prieten loial timp de peste 50 de ani şi îi voi simţi foarte curând lipsa”.

Emisiunea Sesame Street a avut premiera la posturile publice de televiziune din Statele Unite pe 10 noiembrie 1969 şi este difuzată şi în prezent.

Vestea decesului lui Lloyd Morrisett vine la mai puţin de două luni după moartea lui Bob McGrath, unul dintre primii invitaţi obişnuiţi din platoul Sesame Street, care a decedat la vârsta de 90 de ani.