Priscilla Presley, soţia legendarului Elvis Presley, contestă în justiţie validitatea testamentului fiicei lor, Lisa Marie Presley, care a murit în urmă cu aproape trei săptămâni, relatează BBC.

Priscilla Presley, Austin Butler, Lisa Marie Presley și Baz Luhrmann la Golden Globe Awards 2022Foto: for HFPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Priscilla Presley a atacat în instanță un amendament din 2016 la testamentul Lisei Marie, care o înlătură pe Priscilla din funcţia de administrator al averii fiicei lui Elvis.

Lisa Marie Presley, singurul copil al cuplului, a murit la vârsta de 54 de ani, pe 12 ianuarie, în urma unui stop cardiac.

În amendamentul contestat, Lisa Marie ar fi scris greşit numele mamei sale şi are o semnătură ce pare neobişnuită, susţin avocaţii Priscillei.

Într-o cerere depusă la Curtea Superioară din Los Angeles, avocaţii Priscillei Presley au declarat că aceasta a luat cunoştinţă de „pretinsul amendament din 2016" abia după moartea fiicei sale.

Amendamentul contestat îi înlătură pe mama sa şi pe fostul ei manager de afaceri, Barry Siegel, din funcţia de co-administratori şi îi înlocuieşte cu copiii ei, Riley şi Benjamin Keough.

Benjamin Keough avea 27 de ani când s-a sinucis în 2020.

Riley Keough este o actriţă cunoscută, care a jucat în filmul din 2020 „The Devil All the Time” şi serialul în Amazon „The Terminal List”.

Riley Keough mai are două surori gemene, dar acestea sunt minore.

Avocaţii Priscillei susţin, de asemenea, că testamentul a fost modificat fără martori și nici nu a fost legalizat.

Acțiunea în justiție a fost făcută la 10 zile după ce Lisa Marie Presley a fost înmormântată lângă tatăl și fiul său, la Graceland.