Remasterizat la o rată de cadre mai mare, filmul „Titanic” revine, în avanpremieră pe 9 februarie, pe marele ecran în format 3D, dar şi in formatele speciale IMAX 3D, 4DX si Dolby Atmos HFR, începând de vineri, potrivit Cineforum.

Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în filmul TitanicFoto: Merie W Wallace/20th Century Fox/Paramount/Kobal / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lansat în urmă cu 25 de ani, filmul „Titanic” l-a ajuatat pe scriitorul şi regizorul James Cameron, câştigător al Premiului Oscar, să schimbe cursul istoriei odată cu povestea celor doi tineri îndrăgostiţi, Jack , interpretat de Leonardo DiCaprio, şi Rose, rol jucat de Kate Winslet, ale căror destine s-au legat de scufundarea celui mai mare pachebot din lume în momentul lansării la apă, supranumit vasul viselor.

Cu efecte vizuale inovatoare la acea vreme, care au recreat cu o acurateţe uluitoare tragedia scufundării vasului, „Titanic” a devenit rapid filmul simbol al unei generaţii. Uimind criticii şi publicul deopotrivă, epopeea în imagini a doborât fiecare record de box-office ajungând un fenomen cultural cu adevărat global.

„Titanic” a făcut istorie din toate punctele de vedere, mai ales la Premiile Oscar, câştigând un record de 11 premii Oscar – fiind unul dintre cele trei filme care au reuşit asta – inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun cântec original (melodia lui Celine Dion „My Heart Will Go On”).

În România, „Titanic” este distribuit de Forum Film România, fiind disponibil în cinematografe din 10 februarie 2023, pentru o scurtă perioadă de timp, în formatele 2D, 3D, IMAX şi remasterizat în 4K.