La patru ani după ce a refuzat să cânte la Super Bowl în semn de protest față de modul în care a fost gestionat meciul, Rihanna va cânta în sfârșit duminică pentru a „reprezenta femeile de culoare”, potrivit AFP.

RihannaFoto: ANGELA WEISS/AFP/ Profimedia

Câștigătoare a nouă premii Grammy, artista va urca pe scenă în pauza meciului dintre Kansas City Chiefs și Philadelphia Eagles, care vor încerca să câștige campionatul NFL din acest an, cel mai urmărit eveniment televizat din țară.

„Super Bowl este una dintre cele mai importante scene din lume. Oricât de înfricoșător ar fi, pentru că nu am mai urcat pe scenă de șapte ani, provocarea are ceva antrenant”, a explicat ea joi, la o prezentare pentru presă.

„Este important pentru mine să fac acest lucru, anul acesta. Este important din motive de reprezentare. Este important ca fiul meu să vadă acest lucru”, a adăugat ea.

Concertul din pauza meciului, la care au participat deja cele mai mari vedete din lume, printre care Prince, Bruce Springsteen, Rolling Stones și Beyoncé, este unul dintre cele mai importante momente ale evenimentului.

Artista din Barbados, care a dat naștere primului ei copil în luna mai, nu a mai cântat din 2016.

În 2019, ea a anunțat că a refuzat oportunitatea de a cânta la spectaculosul eveniment în semn de solidaritate cu Colin Kaepernick, pe atunci unul dintre starurile în ascensiune ale NFL, care a protestat împotriva rasismului și a violenței poliției îngenunchind în timpul imnului național înaintea meciurilor.

Cariera sa a scăzut brusc după aceea, deoarece nicio echipă nu a vrut să-l angajeze. Fundașul a intentat un proces împotriva proprietarilor echipelor din NFL, proces care a fost retras ulterior după o înțelegere financiară.

Rihanna nu a ținut o conferință de presă tradițională înainte de Super Bowl, ci a fost intervievată de un prezentator de la Apple Music, sponsorul evenimentului. Potrivit cântăreței, concertul va reflecta rădăcinile sale din Caraibe.

„Aceasta este o mare parte din motivul pentru care este important pentru mine să fac acest spectacol: reprezentarea. Reprezentarea imigranților. Reprezentând femeile de culoare de pretutindeni. Este esențial ca oamenii să vadă posibilitățile”, a spus ea.

Rihanna nu a dat niciun indiciu cu privire la artiștii care vor fi invitați să cânte alături de ea.