Prinţul Harry spune că s-a „simţit întotdeauna uşor diferit” faţă de familia sa, la fel ca lui. Într-o conversaţie online despre durere, Ducele de Sussex a spus că s-a temut să nu piardă amintirile despre mama sa Diana atunci când a început terapia, scrie BBC.

Prince HarryFoto: JLPPA / Bestimage / Profimedia

El a mai spus că s-a asigurat să-şi „sufoce” copiii cu afecţiune pentru a evita transmiterea oricăror „traume” sau „experienţe negative” din propria sa educaţie.

Discuţia sa a fost cu dr. Gabor Maté, un autor despre traume şi dependenţă. Conversaţia lor, lângă un şemineu, în California, s-a axat pe teme despre „trăitul cu pierderi” din memoriile sale, Spare.

„Am simţit că mi s-a luat o greutate uriaşă de pe umerii mei”

Reflectând la răspunsul publicului la carte, Ducele de Sussex a insistat că nu este o „victimă” şi nici nu caută simpatie. El a dezvăluit că propria sa reacţie la publicarea controversatei cărţi a fost să se simtă „incredibil de liber”.

„Am simţit că mi s-a luat o greutate uriaşă de pe umerii mei”, i-a spus el doctorului Maté, descriind cartea ca pe un „act de serviciu” pentru a-i ajuta pe alţii să încalce tabuul despre a vorbi despre problemele de sănătate mintală.

Discuţia de sâmbătă s-a concentrat pe emoţiile, terapia şi gândurile prinţului despre sănătatea mintală. Dar nu a intrat în discuţiile recente legate de casa regală, cum ar fi cererea ca Harry şi soţia sa Meghan să părăsească Frogmore Cottage - sau dacă va participa sau nu la încoronarea tatălui său. De asemenea, nu au existat menţiuni despre felul în care familia regală, inclusiv fratele său, s-au simţit în legătură cu memoriile sale.

Prinţul Harry a spus că în copilărie şi adolescenţă „s-a simţit uşor diferit de restul familiei” sale şi a avut sentimentul că trăieşte într-o „bulă”, pe care terapia l-a ajutat s-o spargă. În faţa unui public internaţional online, a fost întrebat despre trăirea unei copilării cu lipsă de îmbrăţişări şi demonstraţii de afecţiune.

El a spus că, în cazul copiilor săi, se asigură că îi „sufocă cu dragoste şi afecţiune”. „Ca tată, simt o responsabilitate uriaşă de a mă asigura că nu transmit nicio traumă sau... experienţe negative pe care le-am avut când eram copil”, a spus el.

A vorbit în mod repetat despre importanţa terapiei, chiar dacă aceasta ar putea crea un zid între el şi alte relaţii. Dar el a spus că s-a temut în mod greşit că i-ar afecta sentimentele faţă de mama sa, Diana, care a murit într-un accident de maşină la Paris în 1997, când Harry avea 12 ani.

„Unul dintre lucrurile de care m-am speriat cel mai mult a fost să pierd sentimentul pe care îl aveam faţă de mama mea... oricum am reuşit să mă ţin de mama mea”, a spus Prinţul Harry. Dar el nu pierduse acele sentimente şi ajunsese să-şi dea seama „că de fapt ea voia doar să fiu fericit”, i-a spus el doctorului Maté.

„Marijuana este diferită, asta chiar m-a ajutat”

Prinţul a vorbit despre faptul că îi este „veşnic recunoscător” soţiei sale, Meghan, în schimbarea perspectivei, numind-o „o fiinţă umană excepţională”. Dar el a spus că întâlnirea cu Meghan i-a oferit un „curs accelerat” în experienţa rasismului, pe care a descris-o ca fiind „destul de şocantă”.

Prinţul Harry a apărat, de asemenea, utilizarea medicamentelor psihedelice, spunând că l-au ajutat „să facă faţă traumelor şi durerilor din trecut” şi a fost precum „curăţarea parbrizului”.

El a spus că consumul de cocaină „nu a făcut nimic pentru mine”, dar că „marijuana este diferită, asta chiar m-a ajutat”.

Pentru a viziona interviul online, publicul a trebuit să cumpere o copie a cărţii Prinţului Harry, care a şocat cu relatări fără precedent despre tensiunile dintre membrii regali şi revelaţii personale. (Sursa: News.ro)