Chris Rock a vorbit pe larg pentru prima dată despre faptul că a fost pălmuit de Will Smith în timpul galei premiilor Oscar, la aproape un an de la scandalul care a şocat milioane de telespectatori din întreaga lume.

Will Smith l-a pocnit pe Chris Rock în timpul Galei OscarFoto: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia
 • „Toată lumea ştie, da, s-a întâmplat, am fost pălmuit în urmă cu un an - am fost lovit de nenorocitul ăsta.
 • Şi oamenii spun: ‘Te-a durut?’ Încă doare. Aud Summertime cum îmi sună în urechi”, a spus Rock, potrivit The Guardian.

Chris Rock a părut obosit şi frustrat când a vorbit despre Smith la finalul show-ului său de stand-up „Selective Outrage”, care a fost transmis în direct pe Netflix de la Hippodrome Theatre din Baltimore, sâmbătă seară.

„Da, nenorocitule, m-a durut”

În timpul ceremoniei Oscar de anul trecut, Smith, care a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în acea seară, l-a pălmuit pe Rock în mijlocul transmisiunii, după ce a glumit pe seama tunsorii soţiei sale, Jada Pinkett Smith, care suferă de alopecie. Ulterior, comediantul a refuzat să depună plângere.

Câteva zile mai târziu, Rock a apărut în Boston, pe scenă, şi a spus: „Încă procesez ceea ce s-a întâmplat. Deci, la un moment dat, voi vorbi despre rahatul acela. Şi va fi serios şi amuzant”. În ciuda faptului că a plecat într-un turneu mondial, aceasta este prima dată când comediantul vorbeşte pe larg despre incident.

Rock, care a făcut mai multe comentarii în noul său show despre oamenii care caută atenţie clasificându-se drept victime, a spus:

 • „Nu sunt o victimă. Nu mă vei vedea niciodată la Oprah sau la Gayle plângând. N-o să se întâmple niciodată... Am primit lovitura aia ca (boxerul Manny) Pacquiao. Am luat-o ca Pacquiao. A durut? Da, nenorocitule, m-a durut”.

El a respins oamenii care îl descriu pe el şi pe Smith ca luptători, spunând:

 • „În primul rând, ştiu că nu poţi să-ţi dai seama uitându-te la televizor, dar Will Smith este semnificativ mai mare decât mine. Nu avem aceeaşi dimensiune.
 • Will Smith face filme fără cămaşă pe el. Nu m-ai văzut niciodată făcând un film fără tricou.
 • Sunt într-un film în care mă operează pe inimă deschisă, port un pulover.
 • Will Smith l-a jucat pe Muhammad Ali într-un film. Crezi că am dat vreo audiţie pentru acel rol? El l-a jucat pe Muhammad Ali, eu am jucat Pookie în New Jack City”.

„L-am iubit pe Will Smith, l-am iubit toată viaţa”

​Chris Rock a dezvăluit că palma primită a inspirat numele show-urilor sale.

„Will Smith practică indignarea selectivă. Toată lumea ştie ce naiba s-a întâmplat. Şi toată lumea ştie că nu am nimic de-a face cu rahatul ăsta. Nu am avut nicio „încurcătură”, a spus el, referindu-se la relaţia pe care Pinkett Smith a avut-o cu rapperul August Alsina în timp ce era căsătorită cu Smith. Pinkett Smith i-a recunoscut lui Smith într-un episod din show-ul ei online, „Red Table Talk”.

 • „Soţia lui avea o relaţie cu prietenul fiului său, bine? În mod normal, nu aş vorbi despre rahatul ăsta, dar dintr-un motiv oarecare... ei au publicat rahatul ăsta pe internet. Habar n-am de ce doi oameni talentaţi ar face ceva atât de josnic. Ce naiba?”.
 • „Toţi de aici au fost înşelaţi. Niciunul dintre noi nu a fost vreodată intervievat la televizor de persoana care ne-a înşelat... Ea l-a rănit mult mai mult decât m-a rănit el pe mine”, a spus Rock, adăugând că a încercat să-l sune pe Smith după aceea pentru a-i spune că îi pare rău pentru ce i s-a întâmplat, dar nu a răspuns.
 • „Toată lumea l-a numit târfă pe acel om... şi pe cine a lovit el? Pe mine”, a adăugat el în faţa publicului amuzat.
 • „L-am iubit pe Will Smith, l-am iubit toată viaţa. L-am văzut în deschidere la Run DMC... a făcut nişte filme grozave. M-am simţit mereu legat de el. Şi acum mă uit la „Emancipation” doar ca să-l văd cum e biciuit”.

El a spus că nu a ripostat în acea seară pentru că are părinţi: „Pentru că am fost educat. Şi ştii ce m-au învăţat părinţii mei? Nu te bate în faţa oamenilor albi”.

Smith a vorbit în repetate rânduri despre palmă de atunci, prezentându-i scuze public lui Rock a doua zi, pe Instagram: „Am fost deplasat şi m-am înşelat. Sunt jenat şi acţiunile mele nu au arătat bărbatul care vreau să fiu”. Luni mai târziu, el a spus că l-a contactat pe Rock, dar aceasta a spus că „nu este pregătit să vorbească”. (Sursa: News.ro)