Biletele pentru marea finală a concursului Eurovision 2023, care va avea loc în luna mai la Liverpool, în Marea Britanie, s-au epuizat marți în 34 de minute, au anunțat organizatorii.

Ucraina, din nou favorită la Eurovision Foto: Rolf Klatt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Din cele nouă spectacole, biletele pentru marea finală s-au vândut în 34 de minute, potrivit The Independent. Fanii au avut acces şi la biletele pentru cele două semifinale transmise în direct, precum şi la cele pentru a participa la cele şase avanpremiere ale competiţiei, însoţite de repetiţii generale.

Anul acesta, Marea Britanie organizează competiția în numele Ucrainei, care a câştigat în 2022 cu grupul Kalush Orchestra, dar care nu poate găzdui evenimentul din cauza războiului.

Pe 13 mai, candidaţii din diferite ţări vor concura la Liverpool, sub deviza „United by music”.

La această ediţie din 2023, România va fi reprezentată de Theodor Andrei, cu piesa "D.G.T. (Off and on)".

România va intra în concurs în prima parte din a doua semifinală, în data de 11 mai, iar piesa care va reprezenta ţara noastră la ESC 2023 va fi desemnată exclusiv prin votul publicului, în data de 11 februarie, în finala Selecţiei Naţionale, transmisă în direct la TVR.

Pasha Parfeni va reprezenta Moldova la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest cu melodia "Soarele şi Luna". Moldova va intra în concurs în prima semifinală, pe 9 mai. (news.ro)