Actorul Sam Neill, celebru pentru rolul paleontologului Alan Grant din saga Jurassic Park, a dezvăluit în memoriile sale, care vor fi publicate săptămâna viitoare, că se tratează pentru un cancer de sânge în stadiul 3, informează AFP. El a fost diagnosticat în 2022.

Laura Dern, Sam Neill si Jeff Goldblum in „Jurassic World Dominion”Foto: Universal Pictures / Backgrid UK / Profimedia Images

„Adevărul este că sunt bolnav. Poate pe moarte. Va trebui să accelerez”, scrie el în primul capitol al cărţii sale „Did I ever tell you this?”, pe care a scris-o în timp ce făcea chimioterapie, scrie Agerpres.

Într-un interviu acordat ziarului britanic The Guardian, actorul precizează însă că este în remisie, dar că va trebui să continue tratamentul pentru tot restul vieţii.

„Nu pot pretinde că anul trecut nu a avut momentele sale întunecate”, a explicat el, în condiţiile în care cancerul său, un limfom non-Hodgkin, a fost diagnosticat în 2022.

„Dar aceste momente întunecate scot la iveală lumina”, a adăugat actorul britanico-neozeelandez, precizând că este pur şi simplu fericit că este în viaţă.

Sam Neill, în vârstă de 75 de ani, este cunoscut mai ales pentru interpretarea unuia dintre protagoniştii din Jurassic Park, profesorul Alan Grant, în trei episoade ale acestei saga, primul dintre acestea, din 1993, avându-l ca regizor pe Steven Spielberg.

Lunga sa carieră în faţa camerei de filmat a început în anii 1970 şi a continuat până la roluri mai recente, cum ar fi în serialul de succes Peaky Blinders şi în cel mai recent episod din Jurassic Park, Jurassic World: Dominion, lansat în 2022.

În timpul liber, Sam Neill este vinificator în Noua Zeelandă şi se pregăteşte pentru un nou rol într-o adaptare televizată a romanului „Apples Never Fall”, al romancierei Liane Moriarty.

În caz că ești curios să citești și rubrica Nerd Alert, o găsești aici: