Actorul Hugh Grant nu crede cu adevărat în mesajul comediilor romantice, deși acest gen de pelicule i-au adus celebritatea, și se întreabă dacă marile iubiri de pe marile ecrane nu sunt altceva decât „o mare minciună”, scriu AFP și Agerpres.

Hugh GrantFoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Marea întrebare este aceea de a şti dacă întreaga idee a unui bărbat şi unei femei care sunt complet inseparabili - un lucru pe care toată lumea îl caută - este adevărată sau ea reprezintă doar o mare minciună”, a declarat starul britanic, în vârstă de 62 de ani, cu ocazia unei întâlniri cu reprezentanţii presei la Paris, înaintea lansării de miercuri a filmului „Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”.

„Am impresia că este, poate, o mare minciună, deşi mi-am construit toată cariera şi întreaga avere pe seama ei!”, a glumit Hugh Grant, protagonistul unor comedii romantice extrem de populare, precum „Notting Hill” şi „Four Weddings and a Funeral”.

„Vreau să spun, câte relaţii cu adevărat fericite cunoaşteţi? Nu există prea multe. Toate aceste comedii romantice în care am jucat... ar fi interesant să facem niște continuări ale lor, care ar începe, probabil, cu scene în care apar avocaţi specializaţi în divorţuri”, a continuat actorul britanic.

Lăsând la o parte ironia, Hugh Grant a vorbit într-un interviu pentru AFP despre începuturile carierei sale.

„Mi-ar fi plăcut să fiu mai ambiţios, să fiu mai „înfometat” din punct de vedere profesional”, a declarat el, cu regret. „Aş fi putut să joc în orice film mi-aş fi dorit, dar, de fapt, pe atunci voiam doar să mă uit la televizor la meciuri de fotbal”, a adăugat actorul.

„Prea bătrân şi prea urât pentru a fi eroul pozitiv”

În ultima vreme, Hugh Grant a putut totuşi să joace roluri mai întunecate. În „Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”, el interpretează un criminal însetat de putere: ”răufăcătorii mi se potrivesc destul de bine”, a spus starul britanic.

„De şase sau şapte ani, mă distrez puţin şi eu, în sfârşit, pentru că acum sunt prea bătrân şi prea urât pentru a fi eroul pozitiv”.

„De fapt, am început prin a interpreta personaje şi voci idioate. Şi, dintr-o dată, am fost îndreptat spre roluri de prim-plan. Nu m-am gândit niciodată că aş fi fost făcut în mod special pentru asta (...) E cu adevărat dificil să fii eroul. Bine plătit, dar dificil”, a mai spus Hugh Grant.

„În orice caz, celebritatea s-a schimbat atât de mult faţă de epoca mea din cauza reţelelor de socializare”, a constatat el.

„Am visat întotdeauna să fiu în pielea acelor staruri de cinema misterioase din anii 1930 sau 1940, când nu ştiai cum era cu adevărat persoana din spatele rolurilor, când actorul şi studioul său puteau să mintă oricât de mult voiau”, a mai spus Hugh Grant.

Starul britanic le-a transmis colegilor săi de breaslă mai tineri şi un mic sfat: „Încercaţi să întreţineţi puţin misterul. Să nu aveţi cont pe Instagram!”.