Actorul nominalizat la Oscar Jeremy Renner dezvăluie noi detalii despre accidentul cu plugul de zăpadă suferit în ziua de Anul Nou, care l-a adus la un pas de moarte. El spune că acesta s-a produs din vina lui şi că le-a cerut iertare membrilor familiei sale pentru experienţa traumatizantă prin care au fost nevoiţi să treacă în urma spitalizării sale la terapie intensivă, conform Reuters.

Jeremy Renner după accidentFoto: ABC / Backgrid UK / Profimedia Images

În primul său interviu după accident acordat jurnalistei Diane Sawyer de la ABC News, Jeremy Renner spune că el și nepotul său, Alex, în vârstă de 27 de ani, foloseau plugul de zăpadă pentru a tracta din zăpadă o camionetă Ford Raptor și, după ce au reușit să scoată mașina, Alex a deconectat lanțul dintre cele două vehicule.

Actorul spune că era în plug când acesta a început să alunece pe gheață. Îngrijorat ca nepotul său să nu fie prins sub plug, actorul a scos un picior afară, încercând să privească în spate, spre Alex, dar nu a tras frâna de mână.

  • „Nu ar trebui să fii în afara vehiculului când îl conduci.
  • Este ca și cum conduci o mașină cu un picior scos afară, dar asta este.
  • Este greșeala mea și am plătit pentru asta”, a spus actorul.

Actorul şi-a pierdut apoi echilibrul şi a căzut din cabina plugului. A încercat să sară înapoi în vehicul pentru a-l opri. A păşit pe şenilele plugului care l-au aruncat în faţă, iar vehiculul a trecut peste el, sfârşind prin a-i fractura 30 de oase, strivindu-i unul dintre plămâni şi perforându-i ficatul.

  • „Apropo, atunci am țipat, când am intrat sub plug. Îmi spuneam continuu: Nu azi, nenorocitule, nu azi”, a menționat actorul.

Jurnalista Diane Sawyer a enumerat rănile suferite de actor:

  • „Opt coaste rupte în 14 locuri. Genunchiul drept, glezna dreaptă ruptă, tibia piciorului stâng ruptă, glezna stângă ruptă, clavicula dreaptă ruptă, umărul drept rupt. Maxilarul lovit, mandibula ruptă. Plămânul a cedat, iar ficatul tău a fost străpuns de osul coastei, ceea ce sună înfricoșător”.

Actorul Jeremy Renner a recunoscut că a scris un bilet de rămas bun familiei cât timp a stat în spital.

Vecinii care i-au acordat primul ajutor actorului în vârstă de 52 de ani, cunoscut pentru rolul supereroului Marvel Hawkeye din seria de filme „Avengers”, au spus că l-au descoperit sângerând, cu respiraţie greoaie şi cu o fractură la craniu.

După ce s-a trezit în spital, Jeremy Renner le-a cerut iertare membrilor familiei sale printr-un semn care, în limbajul mimico-gestual, înseamnă „îmi pare rău!”.

  • „Este vina mea. Îmi pare rău că acţiunile mele au provocat atât de multă suferinţă”, a mai declarat starul american.

Medicii i-au reparat fracturile costale cu tije şi şuruburi din titan şi au folosit metal pentru fracturile de la picioare. În interviu, actorul apare deplasându-se cu ajutorul unui cadru ortopedic. Face în continuare mai multe ore de fizioterapie în fiecare zi din cauza rănilor suferite.

Jeremy Renner a fost nominalizat la premiile Oscar la categoria „cel mai bun actor în rol principal” datorită peliculei „The Hurt Locker” (2008), precum şi la categoria „cel mai bun actor în rol secundar” pentru interpretarea din pelicula ''The Town'' (2010).

Actorul ar urma să revină la Hollywood marţea viitoare, cu prilejul unui eveniment de gală dedicat serialului „Rennervations”, în care actorul contribuie la reutilizarea unor vehicule vechi, cum ar fi autobuze, pe care le oferă comunităţilor ce au nevoie de ele.