Gérard Depardieu, vizat de acuzații de violență sexuală pe care le contestă, nu va participa la promovarea următorului său film "Umami", a cărui lansare este menținută pe 17 mai, au anunțat vineri distribuitorul și producătorul, potrivit AFP.

Gerard Depardieu si Vladimir Putin in 2013Foto: Mikhail Klimentyev / AFP / Profimedia

"Noi continuăm să apărăm acest film și Gérard Depardieu nu este asociat la promovarea sa", au scris ei într-un comunicat, dornici să nu "reducă la nimic sutele de ore de muncă și energia considerabilă care a fost desfășurată de toți cei care au participat la un film, turnat între Franța și Japonia".

Distribuitorul și producătorul doresc să "reamintească faptul că un comportament abuziv nu este acceptabil în lumea filmului sau în altă parte" și că "sprijină toate victimele violenței sau hărțuirii sexuale".

Aceștia dau asigurări că "nu a existat niciun incident în timpul filmărilor", după ce au "intervievat toate echipele": "nimeni nu a raportat vreun comportament inadecvat din partea lui Gérard Depardieu în timpul filmărilor".

Médiapart a dezvăluit recent mărturiile a 13 femei care îl acuză de violență sexuală pe Gérard Depardieu, care este deja anchetat pentru suspiciuni de viol și agresiune sexuală asupra actriței Charlotte Arnould.

La momentul dezvăluirilor, Parchetul din Paris a declarat că "nu a primit nicio plângere nouă până în prezent". Parchetul a mai precizat că ancheta deschisă în iulie 2020 în urma plângerii acestei actrițe continuă.

Actorul, în vârstă de 74 de ani, "neagă toate acuzațiile susceptibile de a intra sub incidența dreptului penal", a declarat pentru Mediapart cabinetul de avocatură Temime, care îl apără.

"Printre cei care au vorbit cu Mediapart, există unii pentru care faptele nu sunt prescrise. Sper că unele dintre ele vor fi gata să depună plângere", a declarat Charlotte Arnould, în vârstă de 27 de ani, care a vorbit pentru prima dată în această săptămână în presă, în revista Elle.

Potrivit trailerului, "Umami" spune povestea unui bucătar - Gérard Depardieu - care merge în Japonia pentru a se regăsi pe sine. Din distribuție mai fac parte, printre alții, Pierre Richard și Sandrine Bonnaire.