Actorul american Tom Cruise a apărut la manșa unui avion, într-o secvenţă video proiectată la concertul organizat în onoarea noului monarh la Castelul Windsor, învitându-l pe regele Charles al III-lea să îi fie camarad.

Actorul american Tom CruiseFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Într-un segment preînregistrat intitulat „Știați că?”, care a rulat chiar înainte ca Lionel Richie să urce pe scena concertului de la Castelul Windsor, fostul agent 007 Pierce Brosnan a dezvăluit că regele „a fost cel mai longeviv prinț de Wales timp de peste 64 de ani", scrie Variety.

Înainte de a accede la tron, în septembrie anul trecut, titlul lui Charles era cel de Prinț de Wales, care a trecut acum la fiul său cel mare, Prințul William.

„În acest timp, Regele și-a dezvoltat o serie de abilități de om de acțiune", a continuat Brosnan. „La 22 de ani, Majestatea Sa și-a luat aripile de pilot ale Royal Air Force cu pregătire completă".

Apoi Bear Grylls a adăugat: „Este, de asemenea, un aviator naval și un pilot de elicopter comando antrenat în cadrul flotei armatei aeriene".

Următorul cadru îl înfățișează pe Tom Cruise pilotând un avion de vânătoare, spunând: "De la pilot la pilot, Majestate, puteți fi coechiperul meu oricând".

Regele Charles, care a servit, aşa cum este tradiţia familiei regale în Marină, dar şi în Royal Air Force, a fost pregătit ca pilot de avion şi elicopter.

Nu este prima dată când Tom Cruise participă la un eveniment regal. El a fost la înmormântarea primei soții a lui Charles, Diana, Prințesă de Wales, în 1997, alături de soția sa de atunci, Nicole Kidman.

Presa scrie că era un „prieten apropiat" al prințesei după ce a întâlnit-o la premiera londoneză a dramei romantice „Far and Away" , în care a jucat alături de Nicole Kidman în 1992.

Iar anul trecut, William și Catherine, prințul și prințesa de Wales, au participat la premiera londoneză a filmului „Top Gun: Maverick", Cruise încălcând protocolul regal prin faptul că a însoțit-o pe Catherine de mână pe scări și a intrat în sală.