Cântărețul britanic Sting a prezis joi o „bătălie” a artiștilor pentru a-și apăra munca împotriva utilizării inteligenței artificiale în industria muzicală, scrie AFP.

StingFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Fostul cântăreț al trupei Police, în vârstă de 71 de ani, a susținut într-un interviu acordat BBC că „elementele de bază ale muzicii ne aparțin nouă, ființelor umane. Va fi o bătălie pe care va trebui să o ducem cu toții în următorii ani: apărarea capitalului nostru uman împotriva inteligenței artificiale”.

Procesul este folosit pentru a recrea lucrări ale unor muzicieni celebri. Piese cunoscute ale unor artiști precum Eminem, Drake, The Weeknd și Oasis au fost recreate cu ajutorul inteligenței artificiale.

„Instrumentele sunt utile, dar depinde de noi să le gestionăm”, a declarat Sting, „nu putem lăsa mașinile să preia controlul, trebuie să fim atenți.

„Poate că pentru muzica electronică funcționează. Dar pentru cântece, care exprimă emoții, nu cred că aș fi mișcat”, a adăugat el.

Cântărețul trupei Police a vorbit în contextul în care joi urmează să primească cea mai înaltă distincție a Academiei de Muzică Ivors.