O femeie îmbrăcată cu o rochie în culorile drapelului ucrainean a protestat pe covorul roșu al celei de-a 76-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, duminică, turnându-și sânge fals pe ea înainte de a fi înlăturată de agenții de securitate, relatează WION.

Festivalul de Film de la CannesFoto: Loic VENANCE / AFP / Profimedia

Scurtul protest a avut loc în timpul proiecției filmului Acid al lui Just Philippot.

Într-un gest de solidaritate cu poporul ucrainean, femeia, a cărui identitate nu este cunoscută, a apărut într-o rochie lungă, în culorile drapelului ucrainean, galben și albastru, și și-a turnat o substanță roșie, care pare că imită sângele, în timp ce se afla pe treptele Palais des Festivals.

Tânăra a urcat scările, apoi a scos din rochie niște pungi cu substanța roșie pe care le-a ridicat deasupra capului, le-a spart și s-a mânjit cu sângele fals în timp ce zâmbea la camerele care o filmau.

Un agent de securitate a înlăturat-o rapid de pe trepte, apoi alți colegi au venit în ajutor pentru a o scoate afară pe tânără.

Nu este primul protest pe covorul roșu de la Cannes. În 2022, o femeie și-a smuls rochia, dezvăluindu-și corpul pictat în culorile drapelului ucrainean, cu mesajul „NU NE MAI VIOLAȚI" inscripționat pe corp.

Purtând chiloți pătați în culoarea roșie, cu urme de mâini pe fese, ea a strigat și a pozat pentru fotografi înainte de a fi îndepărtată de către agenții de securitate.

Urmărește ultimele evoluții din a 453-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.