În 2020, Dwayne Johnson ocupa primul loc pe lista Forbes a celor mai bine plătiți actori datorită celor 23,5 milioane de dolari de la Netflix pentru „Red Notice”. Și, deși suma pare uriașă, el nici măcar nu se află în top 10 al celor mai bine plătite roluri.

HollywoodFoto: David George / Alamy / Alamy / Profimedia

Cele mai bine plătite 10 roluri din toate timpurile

10. Adam Sandler: „The Ridiculous Six”- 62,5 milioane de dolari

În 2017, Adam Sandler a semnat un acord estimat la 250 de milioane de dolari pentru patru filme, cu Netflix. Adică 62,5 milioane de dolari per film. Primul film - „The Ridiculous Six”, a obținut 0% la Rotten Tomatoes, dar acele milioane sunt ca un premiu de consolare pentru recenziile proaste primite, scrie gobankingrates.com.

9. Harrison Ford: „Indiana Jones și regatul craniului de cristal”- 65 de milioane de dolari

Harrison Ford era deja semipensionat când Paramount i-a cerut să joace în a patra ediție din seria de filme Indiana Jones, din 2008, „Indiana Jones și Regatul Craniului de Cristal”. Așa că studioul de film i-a oferit practic o ofertă pe care nu a putut-o refuza: Paramount a fost de acord să împartă aproape toate câștigurile din film (după ce studioul și-a recuperat costurile de producție și de publicitate) între Ford, Steven Spielberg și George Lucas. Asta l-a făcut pe Ford mai bogat cu 65 de milioane de dolari.

8. Johnny Depp: „Alice în Țara Minunilor”- 68 de milioane de dolari

Johnny Depp a făcut milioane pentru a-l interpreta pe Pălărierul Nebun în „Alice în Țara Minunilor” – și nici nu a trebuit să muncească din greu pentru asta. Potrivit unei analize efectuate de 24/7 Wall Street, Depp a rostit 661 de cuvinte în film, făcându-l unul dintre cei mai bine plătiți actori pentru a vorbi foarte puțin.

7. Sandra Bullock: „Gravity”- 70 de milioane de dolari

Pentru rolul ei de astronaut din „Gravity”, Sandra Bullock a încheiat un acord cu Warner Bros. care includea 20 de milioane de dolari în avans, 15% din încasări, 15% din închirierea filmelor, plus un procent din veniturile TV și auxiliare, scrie The Hollywood Reporter. Toate acestea au adus un salariu de cel puțin 70 de milioane de dolari.

6. Tom Cruise: „Mission: Impossible - Ghost Protocol”- 75 de milioane de dolari

Chiar dacă „Mission: Impossible 3” a fost un eșec de box-office, Tom Cruise a fost bine plătit pentru a reveni cu franciza în cea de-a patra tranșă, „Mission: Impossible – Ghost Protocol” Și nu a regretat.

5. Robert Downey Jr.: „Avengers: Infinity War” -75 de milioane de dolari

Potrivit The Hollywood Reporter, Robert Downey Jr. „a negociat un aranjament financiar unic cu șeful studioului [Marvel] Kevin Feige. Ca parte a acordului său de a-l interpreta pe Iron Man, Downey a câștigat cel puțin 75 de milioane de dolari din filmul „Avengers: Infinity War” din 2018, care a avut încasări de peste 2 miliarde de dolari.

4. Keanu Reeves: „The Matrix”- 83 de milioane de dolari

Keanu Reeves a câștigat un total de aproximativ 250 de milioane de dolari din cele trei filme „Matrix”, potrivit The Hollywood Reporter, adică aproximativ 83 de milioane de dolari per film.

3. Johnny Depp: „Pirații din Caraibe”- 90 de milioane de dolari

Disney i-a plătit lui Johnny Depp 90 de milioane de dolari pentru a juca în fiecare dintre filmele „Pirații din Caraibe”, scrie Forbes. Cu cinci filme în serie, aceasta se ridică la o plată totală de 450 de milioane de dolari.

Chiar și Depp a spus că a fost plătit „ridicol de mult” pentru a-l interpreta pe căpitanul Jack Sparrow.

2. Will Smith: „Bărbații în negru 3”- 100 de milioane de dolari

Will Smith a câștigat 100 de milioane de dolari din acest film - o parte considerabilă din veniturile sale de 624 de milioane de dolari.

1. Bruce Willis: „Al șaselea simț”- 115 milioane de dolari

A face pe mortul nu a fost prea dureros pentru Bruce Willis. Actorul a negociat, atunci când a semnat pentru a juca în „The Sixth Sense”.. pe lângă un salariu de 20 de milioane de dolari, alți 17% din încasări, plus drepturi suplimentare din închirieri. Acestea i-au adus 115 milioane de dolari lui Willis numai din acest film.