Marele actor Dorel Vișan (85 de ani) a rememorat la „Prietenii lui Ovidiu” episoade memorabile pe care le-a petrecut alături de Grigore Vasiliu Birlic, unul dintre cei mai iubiți actori de comedie pe care i-a avut România.

Dorel VișanFoto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

- L-ați cunoscut pe marele Grigore Vasiliu Birlic.

- Care juca pe cursele de cai și la cazinou. Mi-a povestit cum a pierdut toți banii. Când s-a angajat la maestrul Constantin Tănase acolo, se dădeau banii artiștilor de două ori pe an. La începutul și la mijlocul anului. Nu era salariu lunar. I-a dat maestrul banii. Un milion! „Am urcat în tren și-am plecat la Sinaia! La ruletă i-am pierdut pe toți. Am venit înapoi nenorocit, dar nu m-am dus acasă. «Maestre, dă-mi și restul de bani!»”.

- Și?

- I-a rupt inima maestrului și i-a dat banii. „Te duci direct acasă!”. „Mă aștepta nevastă-mea, că ea împărțea banii... Dar eu m-am urcat în tren și m-am dus la Sinaia! Și am câștigat două milioane! Am venit acasă și i-am dat doar un milion lu' nevastă-mea”, mi-a zis. Avea șarm și un har! Aici e puterea artistului, să ai harul pe care ți-l dă Dumnezeu. Doar că sportivul beneficiază de har în tinerețe, artistul beneficiază pe sfârșit prin acumulare.

Citește integral pe GSP.ro