Actorul Matt Damon a refuzat cu ani în urmă un rol important care i-ar fi putut aduce câştigătorului premiului Oscar peste 250 de milioane de dolari.

Matt Damon Foto: AA / Abaca Press / Profimedia

Prezent în episodul de vineri al emisiunii "Who's Talking to Chris Wallace" de la CNN, Damon a vorbit cu gazda despre cum, în 2009, i s-a oferit nu doar rolul principal din "Avatar", al lui James Cameron, ci şi un procent din câştigurile filmului.

"Este ceva îngrozitor", a glumit Damon când a fost întrebat despre calculul său de 250 de milioane de dolari, continuând să spună că "sigur că sunt cei mai mulţi bani pe care un actor i-a refuzat vreodată".

Damon a spus că era obligat să termine producţia seriei "Bourne", în care a jucat între 2002 şi 2016, şi că nu a vrut să le "lase de izbelişte" pentru a merge să facă "Avatar".

Cameron a ajuns să-l distribuie pe Sam Worthington în rolul principal, alături de Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Joel David Moore şi Michelle Rodriguez, în primul episod al francizei.

"Avatar" a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, cu aproape 3 miliarde de dolari de la lansarea sa din 2009.

Mult-aşteptata continuare, "Avatar: Calea apelor", a apărut anul trecut şi este al treilea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile, cu o încasare pe viaţă de 2,3 miliarde de dolari.

Damon joacă în cel mai recent film epic din epoca războiului al regizorului Christopher Nolan, "Oppenheimer", care are premiera în cinematografe vineri. (Sursa: News.ro)