Un inel sub formă de coroană, conceput şi purtat de legenda rap-ului californian Tupac Shakur cu puţin timp înainte de asasinarea sa în 1996, a fost cumpărat cu peste un milion de dolari la o licitaţie dedicată hip-hop-ului care s-a încheiat marţi la Sotheby's, însă cumpărătorul a rămas misterios până de curând, relatează AFP și News.ro.

Inelul lui Tupac a fost vândut cu peste un milion de dolari la licitațieFoto: Ed Jones / AFP / Profimedia Images

Bijuteria de aur, împodobită cu rubine şi diamante, este de-acum cel mai scump obiect legat de hip-hop achiziţionat vreodată la o licitaţie, potrivit Sotheby's, care a organizat vânzarea pe internet.

Bijuteria s-a vândut cu exact 1.016.000 de dolari, inclusiv taxele şi comisionul, mult mai scump decât estimarea sa iniţială, care era între 200.000 şi 300.000 de dolari.

Cumpărătorul şi-a dezvăluit identitatea abia în noaptea de joi spre vineri, pe reţelele sociale.

Nimeni altul decât Drake

Proprietarul celebrei bijuterii este de-acum nimeni altul decât Drake. În prezent în turneu, artistul canadian a profitat de lansarea albumului lui Travis Scott, UTOPIA, şi de apariţia sa pe acesta pentru a posta o fotografie a inelului pe Instagram Story.

Inelul provine din colecţia personală a lui Yaasmyn Fula, apropiată artistului şi mama unui alt rapper, Yaki Kadafi, care a fondat împreună cu Tupac grupul Outlawz. Şi el a fost asasinat la câteva săptămâni după prietenul său din copilărie.

„Acesta este un inel conceput de Tupac. Tocmai ieşise după o perioadă petrecută în închisoare în 1996, în care a citit „Principele”, de Machiavelli, o carte care l-a fascinat”, a explicat Cassandra Hatton, şefa pentru ştiinţe şi cultură populară la Sotheby's. Potrivit Sotheby's, artistul a făcut această bijuterie pentru a sărbători logodna cu iubita sa Kidada Jones. Pe inel este gravată inscripţia „Pac&Dada 1996”.

Rapperul s-a născut în districtul Harlem din New York, dar a simbolizat rap-ul coastei de vest a Californiei. Purtase bijuteria în timpul ultimei sale apariţii publice, o ceremonie a MTV Video Music Awards, pe 4 septembrie 1996, cu nouă zile înainte de asasinarea sa prin împuşcare, la vârsta de 25 de ani, pe o stradă din Las Vegas.