Autoarea seriei "Harry Potter", JK Rowling a recunoscut ca a avut de gand sa se sinucida dupa ce primul ei mariaj a esuat, informeaza BBC News. Scriitoarea a declarat ca dragostea pe care i-o poarta fiicei sale a determinat-o sa ceara ajutor medicilor atunci cand a suferit de depresie si era pe punctul de a-si pune capat zilelor.

"Am invatat ce inseamna depresia inca de cand eram tanara. Pe la 25 de ani, am avut parte de o experienta nefericita in viata mea. Ceea ce m-a facut sa inteleg ca trebuie sa ies din acea stare a fost fiica mea."

Rowling a apelat la ajutor medical, insa medicul ei personal era plecat in concediu. Inlocuitorul acestuia i-a spus ca "atunci cand se simte putin deprimata, sa vina si sa vorbeasca cu asistenta".

"Insa, dupa doua saptamani am primit un telefon de la doctorul meu, care citise notele inlocuitorului si care s-a alarmat cand a vazut ca m-a lasat sa plec acasa. M-a chemat inapoi si a inceput sa imi dea sfaturi. Chiar m-a salvat, pentru ca nu cred ca as fi avut curajul sa ma mai cer ajutorul acolo a doua oara. Terapia pe care am urmat-o a reusit sa ma scoata din depresie.", a mai spus scriitoarea.

JK Rowling sustine ca niciodata nu i-a fost rusine sa recunoasca faptul ca a suferit de depresie si i-a sfatuit pe cei care se confrunta cu aceasta problema sa mearga si sa ceara ajutor de specialitate.