Cunoscutul chitarist american Al Di Meola le-a transmis un mesaj fanilor pe Facebook pentru a-i asigura că e bine și că primește cele mai bune îngrijiri la Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

Al Di Meola în concertFoto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

„Am vrut să-mi exprim profunda recunoștință pentru incredibila revărsare de dragoste și sprijin pe care am primit-o în ultimele 24 de ore.

Din păcate, mă confrunt cu o situație medicală care necesită ceva timp liber de la performanțe și turnee. Vreau să vă asigur că primesc cea mai bună îngrijire posibilă, și sunt pe deplin angajat să mă recuperez complet.”, a scris artistul pe rețelel de socializare.

De asemenea, el i-a asigurat că va reveni pe scenă în 20024: „Energia si conexiunea pe care o simt cand interpretez sunt cu adevarat speciale, si am simtit mereu ca pot spune lucruri de-a lungul anilor cu muzica mea mai mult decat pot exprima cuvintele. Plănuiesc să mă întorc în 2024 și deja abia aștept să facem muzică împreună din nou. Sprijinul tău neclintit înseamnă totul pentru mine și este o forță motrice în călătoria mea spre recuperare”.

Artistul american, în vârstă de 69 de ani, a susținut un concert miercuri seară la Arenele Romane. Potrivit relatărilor de pe reţelele de socializare, lui Al Di Meola i s-a făcut rău pe scenă spre finalul concertului fiind vorba despre un infarct.

Chitaristul a fost dus la Spitalul Bagdasar Arseni.

„Confirm faptul că Al Di Meola este internat de aseară la cardiologie pe garda de STEMI, stabil în momentul de faţă", a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Florin Bica, potrivt Agerpres.

Chitaristul american de jazz de origine italiană Al Di Meola, pe numele adevărat Al Laurence Dimeola, a adus în lumea muzicii un stil original, tehnic, introspectiv şi inovator. De peste patru decenii fascinează prin sinteza ritmică complexă, combinată cu melodii lirice provocatoare şi armonie sofisticată.

A lansat până în prezent peste 20 de albume de studio, dar şi numeroase produse live şi discuri realizate alături de Fusion Return to Forever (cu Chick Corea, Stanley Clarke şi Lenny White), trioul Ritual de Strings (cu basistul Clarke şi violonistul Jean-Luc Ponty) sau de John McLaughlin şi Paco de Lucia, acrie Agerpres, citând aldimeola.com.

Al Di Meola s-a născut la 22 iulie 1954, în New Jersey. În 1972, s-a înscris la Berklee College of Music din Boston. În timpul studenţiei, a cântat cu Chick Corea.

Din 1976 şi-a început cariera ca artist solo. Printre cele mai cunoscute compoziţii ale sale se numără „Meditarranean Sundance”, „Libertango”, „Race With The Devil In Spanish Highway”, „Land Of The Midnigh Sun” şi ”Elegant Gypsy Suit”.

Artistul a colaborat cu nume mari precum Paco de Lucia, Carlos Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder, Jean Luc Ponty, Luciano Pavarotti, Phil Collins, Herbie Hancock, Les Paul, Steve Vai sau Frank Zappa.