Doi dintre jucătorii din „Squid Game: Provocarea” cer compensații de la Netflix, pentru leziuni pe care le-ar fi suferit în timpul filmărilor, scrie BBC. Reality show-ul inspirat de serialul omonim, cel mai popular din istoria Netflix, a fost lansat miercuri pe platforma de streaming.

„Squid Game” ramane cel mai vizionat serial din istoria NetflixFoto: Faiz Zaki / Dreamstime.com

Dintre cei peste 400 de concurenți care au ales să participe la ediția „Squid Game: Provocarea”, doi au avut probleme de sănătate precum hipotermie și afecțiuni neurologice, potrivit BBC.

Express Solicitors, firma de avocatură care îi reprezintă pe reclamanți, a anunțat că a trimis scrisori de notificare către producătorii reality show-ului, susținând că leziunile sunt consecința unor „standarde slabe de sănătate și siguranță pe platoul de filmare”.

„Concurenții credeau că participă la ceva distractiv și cei răniți nu se așteptau să sufere așa cum au făcut-o. Acum au rămas cu răni după ce au petrecut mult timp în poziții dureroase și stresante, la temperaturi scăzute. Avem un caz în care cineva se plânge de hipotermie”, a declarat Daniel Slade, directorul executiv al firmei de avocatură.

„Toată lumea știa că va fi dificil”

Jucătorii s-ar fi rănit în timpul jocului „Green Light, Red Light”, care presupune întrecerea până la o linie, în timp ce o păpușă de 4 metri cântă și își rotește fața. Odată ce păpușa se întoarce cu fața spre ei, jucătorii trebuie să rămână nemișcați, altfel sunt eliminați.

Stephen Lambert, directorul executiv al Studio Lambert, a menționat că jucătorii care au ajuns rapid la linie au avut nevoie de două ore pentru a termina jocul, iar concurenții mai lenți au terminat în patru sau cinci ore.

Lorenzo Nobilio, unul dintre concurenții care au participat la provocare, a declarat pentru BBC că a terminat jocul în șapte ore.

Cum răspunde acuzațiilor compania co-producătoare

Conform sursei citate, Lambert a declarat că producătorii s-au preocupat de bunăstarea jucătorilor în timpul filmărilor și că au fost luate luat toate măsurile pentru a-i pregăti pentru asta.

„Da, câteva persoane au fost nemulțumite că au fost eliminate și că a fost o experiență friguroasă și destul de lungă (...) Atunci când oferi un premiu mare, întotdeauna va fi clar că va fi o emisiune dificilă la care să participi”, a spus reprezentantul Studio Lambert.

O declarație a oferit și un purtător de cuvânt al „Squid Game: Provocarea”, care a spus că nicio acțiune în justiție nu a fost inițiată de vreunul dintre concurenți.

„Squid Game: Provocarea” a apărut miercuri pe Netflix

„Squid Game: The Challenge”, reality show-ul inspirat de serialul omonim, cel mai popular din istoria Netflix, a fost lansat miercuri pe platforma de streaming.

După succesul pe care l-a avut cu primul sezon din „Squid Game”, serviciul de streaming a anunțat că va lansa un reality show cu fani ai serialului.

Peste 400 de concurenți s-au înscris în cursa pentru premiul de 4,56 de milioane de dolari. O condiție pusă de Netflix a fost ca participanții să fie vorbitori de limba engleză.

Concurenții trec prin probe inspirate din serialul corean și vor fi eliminați pe parcursul celor zece episoade. Cinci dintre acestea se găsesc acum pe Netflix, alte patru vor fi lansate miercuri și finalul va apărea pe 6 decembrie.

Episoadele au fost filmate în Marea Britanie în ianuarie. (Foto:Dreamstime.com)