Jennifer Aniston a declarat că i-a trimis un mesaj lui Matthew Perry în dimineaţa morţii acestuia şi că actorul, cunoscut pentru interpretarea personajului Chandler Bing în sitcomul de succes „Friends”, era fericit şi sănătos, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Jennifer Aniston si ceilalti actori din „Friends” la reuniunea din 2021 a serialuluiFoto: HBO Max / Backgrid UK / Profimedia Images

„Era fericit. Era sănătos. Se lăsase de fumat”, a declarat Aniston pentru revista Variety atunci când a fost întrebată cum ar fi vrut Perry să fie ţinut minte.

„Era fericit - asta este tot ce ştiu. Chiar ne trimiteam mesaje în acea dimineaţă, (era) amuzant Matty. Nu suferea. Nu se chinuia. Era fericit”, a subliniat actriţa, interpreta personajului Rachel în Friends, unul dintre cele mai populare seriale de comedie din toate timpurile.

„Vreau ca oamenii să ştie că era cu adevărat sănătos şi se refăcea”, a subliniat aceasta.

„Mi-e foarte dor de el. Tuturor ne este. Ne făcea să râdem foarte tare”, a povestit Jennifer Aniston, mărturisind totodată că mesajele de apreciere venite din întreaga lume după vestea morţii actorului au fost „atât de frumoase”.

„Sper că poate şti că a fost iubit într-un mod în care nu a crezut niciodată că a fost”, a adăugat actriţa în vârstă de 54 de ani.

Actorii din „Friends” s-au declarat „devastați” de moartea lui Matthew Perry

Perry, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit mort pe 28 octombrie în locuinţa sa din Los Angeles. Actorul se lupta de mai mulţi ani cu dependenţa de medicamente şi alcool însă investigația preliminară a medicilor legiști a exclus existența unor substanțe stupefiante în organismul său.

Aniston și ceilalți actori din Friends - Matt LeBlanc, David Schwimmer, Courteney Cox şi Lisa Kudrow -au participat la înmormântarea lui Perry, care a avut loc pe 3 noiembrie la Los Angeles într-un cadru privat. Perry a fost înmormântat în cimitirul Forest Lawn Memorial Park de pe dealurile Hollywood-ului, unde se odihnesc și vedete legendare precum Elizabeth Taylor şi Michael Jackson.

„Suntem cu toţii complet devastaţi de pierderea lui Matthew. Am fost mai mult decât nişte colegi de distribuţie. Suntem o familie. Sunt atât de multe de spus, dar chiar acum ne vom rezerva un moment pentru a plânge şi a procesa această pierdere insondabilă”, au scris cei cinci.

Certificatul de deces al lui Perry a fost eliberat pe 13 noiembrie fără cauza morții, urmând ca stabilirea acesteia să dureze mai multe luni, cât durează finalizarea analizelor și rapoartelor toxicologice.