Iulian Moga, unul dintre cei mai solicitati regizori de videoclip din Romania este acuzat ca a copiat un videoclip din afara atunci cand a facut clipul "Donde" pentru formatia Mandinga, scrie "Cancan".

Clipul realizat de Iulian Moga este asemanator cu cel al lui Simon Webbe (ex-Blue) pentru piesa "My soul pleads for you". Inceputul celor doua clipuri este identic iar restul povestii contine asemanari izbitoare. Iulian se apara sustinand ca acest lucru se intampla frecvent dar ca nu e un plagiat ci doar o asemanare.

"Acum o sa spuneti ca e plagiat, nu? Pot sa spun ca, intr-adevar, prima scena, in care personajul masculin sta pe podea, seamana cu cea din clipul strain, pentru ca asa mi s-a cerut, sa recreez atmosfera pustie de acolo. Nu trupa Mandinga mi-a cerut asta, dar stia ce am de gand sa fac. In general, unul din zece artisti romani vrea ca videoclipul lui sa semene cu ceva, asa ca e inevitabil sa nu existe asemanari cu ceva din afara", a declarat Iulian Moga pentru "Cancan".

Videoclipul trupei Mandinga s-a filmat pe 21 martie intr-o casa veche din Bucuresti in vreme ce clipul lui Simon Webbe are aproape un an de la prima difuzare. In clipul piesei "Donde", Alejandro, solistul formatiei Mandinga apare alaturi de Andra Chiorascu, Playmate Decembrie 2006. Cei doi apar desculti si imbracati sumar asemanator cu cele doua personaje din clipul englezului.

Story-ul clipurilor este similar. Un barbat sufera intr-o casa veche, aproape abandonata, retraind momentele frumoase ale relatiei cu fosta iubita, sub forma unor flashback-uri. Amintirile acestuia sunt prezentate in clipul romanesc in culori in timp ce Simon are amintiri alb-negru.

"Daca exista asemanari intre o chestie romaneasca si una straina, se presupune mereu ca noi am copiat de la ei. Dar de faptul ca si la ei sunt zeci de astfel de clipuri, cu aproximativ aceeasi atmosfera nu mai zice nimeni nimic. Oricum clipul meu are o poveste, iar amintirile barbatului sunt filmate color, spre deosebire de cel strain care e integral alb-negru", a mai declarat regizorul piesei "Donde", Iulian Moga.

Intocmai ca si Iulian, fratele sau, celebrul compozitor Marius Moga a trait diverse acuzatii de plagiat pe care le-a infruntat cu aceeasi scuza, a asemanarii involuntare datorate ritmului similar.

Compara si tu cele doua clipuri pentru a vedea asemanarile si deosebirile.

Mandinga - "Donde" - Regia: Iulian Moga

Simon Webbe - "My soul pleads for you"