150 de milioane de euro i-ar fi costat modernizarea propriului hotel din centrul Dublinului, The Clarence, pe componentii trupei U2, Bono si The Edge. Numai ca ambitiosul lor proiect, aprobat acum citeva luni de Primaria din Dublin, a primit un veto important, deocamdata declarativ, din partea unui membru al Autoritatii Nationale de Turism a Irlandei.

Planul de dezvoltare pentru The Clarence Hotel, supranumit si The Clarence Hotel Boutique, prevede demolarea a patru cladiri invecinate si construirea unui atrium din sticla de forma unei navete spatiale.

Votul final din partea Autoritatii de Turism va avea loc la finalul acestei luni, insa unul dintre cei mai puternici oameni de conducere ai acestui for, Paddy Mathews, s-a antepronuntat deja impotriva proiectului.

„Recunosc ca proiectul este inovator, insa trebuie sa tinem cont de mostenirea istorica arhitecturala a Dublinului. Foarte multi turisti vin la noi pentru a admira cladirile vechi construite in stil Georgian. Aprobarea acestui proiect al celor de la U2 ar constitui un precedent periculos pentru distrugerea centrului istoric al Dublinului”, a declarat Paddy Mathews.

Practic, The Clarence se afla in zona zero a capitalei Irlandei, pe una dintre partile riului Liffey, care taie in doua centrul asezarii, si la 5 minute de Temple Bar, zona cu cea mai mare densitate de puburi din lume. In prezent, cea mai ieftina camera costa 350 de euro pe noapte, iar un penthouse ajunge la 2.600 de euro/noapte.

Modernizarea mai prevede, pe linga demolarea a patru cladiri invecinate ridicate in stil georgian, si transformarea micutului, in prezent, hotel de 44 camere intr-unul de 141 de camere, cu centru de spa si piata de legume.

Audierile care preced votul final de aprobare sau de respingere vor incepe pe 16 aprilie. Pina atunci, Bono si The Edge au inceput deja lobby-ul pe linga membri ai Autoritatii Nationale de Tursim.

Haideti sa ne jucam cu presupunerile: vor primi sau nu aprobare cei de la U2?