Juratii din procesul mortii printesei Diana au stabilit, luni, verdictul in cazul tragicei pierderi. Odata pentru totdeauna, s-a stabilit ca responsabili pentru moartea lui Dodi Fayed si a Lady Di sunt atat soferul acesteia, Henri Paul cat si paparazzii care o urmareau, scrie eonline.com.

Printre motivele care au condus la acest verdict s-au aflat: neglijentele in conducere ale lui Henri Paul si ale fotografilor, alcoolemia lui Paul, nepurtarea centurilor de siguranta de catre Diana si Dodi, care coroborate au condus la tragicul eveniment din 31 august 1997 de la Paris.

Anchetele politiei britanice determinasera anterior ca accidentul se datoreaza faptului ca soferul Henri Paul a condus baut si cu viteza excesiva.

Atat sora printesei, Lady Sarah McCorquodale, cat si tatal lui Dodi, Mohamed al Fayed, au fost prezenti in sala Inaltei Curti la prezentarea verdictului. Cei doi au parasit sala fara a face comentarii. Dar la putin timp dupa, Al Fayed a emis un comunicat in care sustine ca verdictul dezamageste milioanele de fani ai printesei.

"Anchetele franceze si ale Scotland Yard au fost gresite. Au spus ca a fost un accident si ca ancheta a fost finalizata. Cel mai important lucru este ca a fost crima", sustine Al Fayed.

Dealtfel, el a alimentat ideea ca familia regala si in special printul consort Philip, sotul reginei Elisabeta este implicat in moartea celor doi.

Cei doi fii ai printesei Diana, printii William si Harry, au emis un comunicat dupa aflarea verdictului in care sustin ca sunt impacati cu rezultatul anchetei, scrie revista People.

"Trebuie sa multumim membrilor juriului care au deliberat in cazul investigatiei mortii mamei noastre si a lui Dodi Al Fayed. Suntem de acord cu verdictul lor si suntem profund recunoscatori fiecaruia dintre ei pentru rabdarea de care au dat dovada si pentru ca au acceptat o asemenea perturbare a vietii lor de-a lungul celor sase luni cat a durat procesul. Amandoi suntem profund indatorati judecatorului Scott Baker pentru toata consideratia pe care am primit-o nu numai noi ci toti cei implicati in aceasta audiere. Suntem recunoscatori in mod particular lui Trevor Rees dar si celorlalti care au adus dovezi si si-au retrait astfel amintiri personale extrem de dureroase. In final, trebuie sa exprimam profunda gratitudine tuturor celor care au luptat cu disperare pentru salva viata mamei noastre in acea tragica noapte", este comunicatul emis in comun de printii Harry si William, fii printesei Diana.

Trevor Rees a fost bodyguardul lui Dodi Al Fayed si singurul supravietuitor al accidentului petrecut in tunelul Pont D'Alma din Paris din noaptea de 31 august 1997, accident in care si-au pierdut viata printesa Diana, iubitul ei, Dodi Al Fayed dar si soferul printesei, Henri Paul, unul dintre vinovatii pentru aceasta tragedie, conform verdictului emis luni.