Actorul Matt Damon a acceptat sa apara alaturi de alte celebritati pentru o campanie umanitara ce are ca scop protejarea copiilor din Darfur. El a participat la Londra la o sedinta foto, in care a trebuit sa sparga cu o bata de baseball o casuta pentru papusi, scrie revista "People".

Seria de fotografii prezentand celebritati care distrug jucarii vrea sa simbolizeze distrugerea copilariei in Darfur.

13 Aprilie a fost desemnata "Ziua Mondiala pentru Darfur" si marcheaza tragica aniversare a cinci ani de la genocidul din regiunea Sudanului. Multi copii din acea zona a Pamantului nu au vazut altceva decat crime de cand s-au nascut.

"Daca ar fi fost atacata copilaria mea, cu siguranta ca as fi asteptat ajutor. Cinci ani e deja prea mult", a declarat Thandie Newton. Ea apare in fotografia pentru campanie prajind o papusa Barbie cu un arzator cu gaz.

"Dupa genocidul din Rwanda am scuturat cu totii capetele si am spus ca nu se va mai repeta. Astazi, crimele din Darfur sunt din ce in ce mai numeroase si trebuie sa facem sa nu "se mai repete" o prioritate si sa cerem protectia copiilor pentru ca sunt cei mai vulnerabili", a declarat Matt Damon.

Pentru mai multe informatii puteti vizita site-ul www.SaveDarfur.org