Un medic din Cambodgia a refuzat o donatie provenita din banii obtinuti din vanzarea pozei nud a primei doamne a Frantei. Motivul este ca persoanele din Cambodgia sunt impotriva exploatarii trupului femeii, informeaza theage.com.au.

Pediatrul elvetian Beat Richner, conducatorul gruparii de ingrijire medicala a copiilor, a spus ca a refuzat donatia in valoare de 91.000 de dolari primita saptamana trecuta.

"Am luat aceasta decizie din respect pentru pacientii mei si pentru mamele lor. Daca as fi acceptat acei bani, obtinuti prin exploatarea corpului unei femei, toata lumea ar fi perceput acest lucru ca pe o insulta", a declarat Dr. Richner intr-un interviu pentru Le Matin Dimanche. "In Cambodgia, folosirea nuditatii nu este perceputa la fel ca in Vest".

De asemenea, acesta a mai spus ca nu doreste ca institutia pe care o conduce - Kantha Bopha Children's Hospital Association - "sa fie implicata in publicitatea facuta in presa doamnei Bruni". "Ideea din spatele acestei donatii a fost sa se faca reclama casei de licitatii si fotografului. Era un mod de a se folosi de noi", a declarat medicul.

Michel Comte, fotograful care a realizat poza nud a lui Bruni, a declarat in presa luna trecuta ca detine sute de fotografii cu prima doamna a Frantei si ca, in unele dintre ele, Bruni apare in ipostaze mult mai compromitatoare decat in cea care a fost vanduta.

Comte a fost cel care a reusit sa il convinga pe vanzatorul fotografiei, colectionarul german Gert Elfering, sa doneze banii obtinuti in scop caritabil.