Dupa ce a jucat ani la rand in productii ale marilor studiouri de la Hollywood, care au si facut-o celebra, Demi Moore renunta la proiecte gen "Oameni de onoare", "Propunere Indecenta", "Striptease", "G.I. Jane", "Furtul perfect", si alege pentru acest an doua productii independente.

Actrita, pe numele adevarat Demetria Gene Guynes, are 46 de ani si se gandeste de doua ori inainte sa mai aleaga un rol. Pentru acest an ea a ales doua productii ale unor case independente, o drama de familie si un film inspirat de artele martiale.

Primul proiect "Bunraku", produs de Picturesque Films pentru Snoot Entertainment si regizat de Guy Moshe ii va avea in distributie, alaturi de Demi Moore pe Woody Harrelson si pe Josh Hartnett. Filmul este inspirat de filmele cu arte martiale si de westernurile spaghetti dar are influente din "Sin City" si din expresionismul german.

Titlul filmului este denumirea unui tip de teatru cu papusi traditional japonez, originar din Osaka. Bunraku are singur recitator care interpreteaza toate rolurile, si trei papusari, pentru fiecare marioneta. Papusile cu acelasi nume au 1-2 metri inaltime, sunt manuite la vedere de trei papusari si sunt adevarate opere de arta. Bunraku a fost înscris in patrimoniul cultural al umanitatii de catre UNESCO in 2003, dupa teatrul Nô (2001) si inainte de Kabuki (2005), conform Mediafax.

Pelicula va contine scene cu actori, papusi bunraku si origami. Filmarile vor avea loc in Romania, la studiourile Media Pro Pictures de la Buftea, unde deja incepe sa se stranga distributia, conform imdb.com. Prima filmare e programata pentru 21 aprilie urmand ca pelicula sa fie lansata in 2009.

Demi Moore va interpreta rolul unei sclave obligate sa se casatoreasca cu stapanul ei, o capetenie de razboinici care mai apoi o va tine sechestrata. Ea il va intalni pe nomadul interpretat de Josh Hartnett care vine acolo pentru a se razbuna.

Al doilea proiect in care Demi Moore va fi angrenata are titlul provizoriu "Happy Tears". Filmul este drama unei familii al carei tata este bolnav de dementa si este ingrijit de una dintre fiicele lui interpretata de Demi.

Afland de starea tatalui sau, cealalta sora interpretata de Parker Posley se intoarce acasa in Wisconsin si trebuie sa faca fata nu numai problemelor cu parintele dar si cu sora ei care este frustrata si inversunata. Filmul va fi regizat de Mitchell Lichtenstein ("Teeth", "Resurrection") iar filmarile vor incepe de luna aceasta la Philadelphia.