Ultimul dintre marii artisti ai "generatiei de aur" Walt Disney a decedat la varsta de 95 de ani, a anuntat studioul de productie, informeaza bbc.co.uk. Ollie Johnston era ultimul supravietuitor din grupul de elita "Cei noua batrani", care a creat productiile animate Disney. Printre desenele lui se numara "Alba ca Zapada si cei sapte pitici", "Pinocchio" si "Peter Pan".

"Ollie a facut parte dintr-o generatie extraordinara de artisti, unul dintre adevaratii initiatori ai artei noastre", a declarat Roy Disney, nepotul lui Walt Disney.

Ollie Johnston a lucrat pentru Disney timp de 43 de ani, desenand personajele pentru scurt metrajele Mickey Mouse inainte de a contribui la realizarea renumitelor desene animate "Alba ca Zapada si cei sapte pitici" (1937), "Fantasia", "Cenusareasa", "Frumoasa si Bestia", "Frumoasa din Padurea Adormita" si "Cartea Junglei".

Johnston s-a retras in ianuarie 1978 pentru a-si dedica timpul scrisului si lecturii. In anul 1989 a primit premiul "Disney Legend", iar in 2005 a primit Medalia nationala a artelor, devenind astfel primul creator de desene animate care a primit acest premiu.

Ollie Johnston a decedat in Washington, din cauze naturale.

Video: Secvente din "Alba ca Zapada si cei sapte de pitici"